BIZIT 2022

Kina ugasila 361 internet stranicu u sklopu borbe protiv piraterije

Organi vlasti u Kini objavili su detalje sprovedene akcije usmerene protiv stranica koje šire piratski sadržaj što je rezultiralo gašenjem 361 internet stranice i hapšenjem 251 osobe povezane sa distribucijom takvog sadržaja.

PCPress.rs Image

U dugačkom izveštaju, vlasti su otkrile da su pored toga ugasile i 57 aplikacija koje su vodile na piratski sadržaj, što je sve, kažu oni, „neizbežan uslov za poboljšanje konkurentnosti kineske filmske i televizijske industrije“, piše sajt TorrentFreak.

Među statističkim podacima akcije čije je rezultate predstavilo Ministarstvo za javnu bezbednost Kine, našla se aplikacija za piratske filmove Twist Film koja je navodno do gašenja imala 100 miliona korisnika i nudila je oko 150 hiljada filmskih naslova. Samo u jednoj kineskoj regiji uhapšeno je 59 osoba i zaplenjeno više od 13.600 primeraka različitog hardvera kao što su serveri i oprema za reprodukciju kao i enkripciju.

Ova akcija dolazi u vreme početka novog kruga pregovora oko trgovinskih sporazuma između Kine i SAD-a koji se održavaju u Pekingu.

Izvor: TorrentFreak

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Kina pokušava da ublaži zabrinutost internet kompanija
SBB

Tagovi: , , ,