BIZIT 2022

Kina zabranjuje filmove koji traju duže od dva sata

Kao da filmadžije već nemaju dovoljno problema, Kina je donela nove mere i nove barijere. Naime, ova zemlja planira da 20. jula otvori sve bioskope, ali samo za one filmove koji traju do dva sata.

PCPress.rs Image

U pitanju je odluka koja bi trebalo da smanji mogućnost zaraze virusom korona, pa se, izgleda, veruje da se verovatnoća za susret sa virusom smanjuje ako se u nekom prostoru provede manje vremena. Mnogi će filmovi trpeti zbog ove odluke, a među njima i Tenet Christophera Nolana, koji u bioskope stiže 12. avgusta, te traje 150 munuta. Tako ovaj film granicu prelazi za čak pola sata, što će u Kini biti problem. Nevolja je u tome što je Nolan sa poslednja tri filma ostvario velike uspehe u ovoj zemlji, te je između 8 i 18% od ukupnih prihoda dolazilo upravo iz kineskih bioskopa. Najviše je zaradio film Interstellar, budući da je u Kini skupio 122 miliona dolara, od ukupno 668 koliko je film ukupno zaradio.

Kina nije objavila datum kada bi nova mera trebalo da prestane da važi, a nije neuobičajeno da se američki filmovi u ovoj zemlji skraćuju od strane cenzora, pa bi to moglo da zadesi i Tenet, koji već najavljuju kao novi bioskopski hit. Naravno, ako uopšte stigne do bioskopa.

Pročitajte i:  Upozorenje nakon prodaje ukradenih kineskih podataka

PCPress.rs Image

Filmski radnici, te studiji, su već duboko pogođeni pandemijom, pa je nova kineska mera još jedan u nizu udaraca. Nešto kraći filmovi će ipak dobro proći, pa se očekuje da Mulan iz kuće Disney osvoji kineske blagajne, a najpre zbog toga što traje 115 munuta.

Izvor: Indie Wire

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,