TrendMicro

Kina zabranjuje striming neovlašćenih video igara

Kina je signalizirala da će početi aktivno da primenjuje propise koji zabranjuju striming neovlašćenih video igara. Prema izveštajima Reuters-a, Nacionalna uprava za radio i televiziju u Kini saopštila je da je svim internet platformama „strogo zabranjeno“ strimovanje koje vlada nije odobrila.

PCPress.rs Image

Kina sve oštrija

Prema analitičaru industrije video igrica Daniel-u Ahmad-u, Kina je uvek zahtevala da igre budu zvanično licencirane pre nego što se mogu distribuirati ili strimovati unutar zemlje, ali je retko sprovodila sadašnju zabranu.

To ponašanje je omogućilo igrama kao što je Elden Ring, koji nije zvanično odobren za prodaju u Kini, da pronađu značajnu publiku na platformama kao što je Huya. Ahmad napominje da je najnoviji FromSoftware prikupio oko 17 miliona kumulativnih dnevnih prosečnih gledalaca u prvoj nedelji objavljivanja.

„Ovo će u praksi značiti da, osim ako vašu igru ne odobri (Nacionalna uprava za radio i televiziju), biće veoma teško da bude vidljiva putem striminga, kratkog videa, reklama ili drugih platformi i kanala “, rekao je Ahmad.

Pročitajte i:  Netflix snima film po igri Gears of War

Kina je poslednjih godina postala sve oštrija po pitanju video igrica. Prošlog leta, počela je da primenjuje tročasovno nedeljno ograničenje na vreme koje deca mogu da igraju online video igrice.

U vreme zabrane, jedan državni mediji predstavio je industriju video igrica kao „duhovni opijum“. Nacionalna uprava za radio i televiziju koristila je sličnu retoriku, tvrdeći da problemi poput tinejdžerske zavisnosti u vezi sa video igrama zahtevaju hitnu akciju.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,