BIZIT 2022

Kina želi da postane Apple dobavljač OLED ekrana

Kineska kompanija BOE Technology Group je najveći proizvođač velikih LCD ekrana na svetu, i već snabdevaju Apple displejima za iPad tablete. Sada, prema navodima Wall Street Journal-a, BOE želi da postane i dobavljač OLED ekrana za Apple telefone.

Kina, koja generalno zaostaje za Južnom Korejom i Japanom u domenu proizvodnje naprednih displeja, pokrenula je BOE fabriku u provinciji Sečuan, nadajući se da inženjeri kompanije mogu da unaprede tehnologiju displeja ove zemlje na isti nivo koji nude rivali. BOE ima početnu prednost, kao jedini kineski proizvođač displeja koji već nudi svoje proizvode kompaniji Apple. Ovo bi svakako odgovaralo Apple-u, koji želi da smanji svoju zavisnost od Samsunga. Apple, takođ,e voli i da ima nekoliko dobavljača delova, za slučaj da se pojave neki problemi sa komponentama koje proizvode druge firme, i naravno, imajući više proizvođača Apple stvara konkurenciju među njima kada je u pitanju cena.

Najraniji period, tokom kojeg bi BOE mogao da obezbedi OLED ekrane za Apple, bi bila 2020. godina. BOE već prodaje OLED ekrane kompaniji Huawei, za Mate RS model, a očekuje se da će do kraja godine sklopiti još neke bitne ugovore. Takođe, ako bude uspeo da zadovolji zahteve kompanije iz Cupertino-a za kvalitetom, nada se da će rukovodioci kompanije Apple potpisati nov ugovor.

Pročitajte i:  Tata Grupa se pridružuje klubu proizvođača iPhone?

Izvor: Phone Arena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,