Top50 Glas publike

Kindle: Stigla dugo očekivana opcija

Uređaji za e-čitanje pripadaju grupi najizdržljivijih, te opstaju i pored drugih gadgeta koji nude ovu funkciju. Tako je najpre zbog toga što mogu da se nabave po povoljnim cenama, ali i zbog toga što omogućavaju zdravije čitanje – oči se zbog odgovarajuće osvetljenosti manje zamaraju.

PCPress.rs Image

Kindle kompanije Amazon spada među najbolje e-čitače, ali se na novi softver, te nove opcije, ponekad predugo čeka. Tako je jedna jednostavna opcija bila želja mnogih korisnika godinama unazad – da se korice knjige koja se trenutno čita vide na ekranu kada je uređaj zaključan. Kindle je sve do sada prikazivao nasumične teme dok uređaj nije u funkciji, ali su ilustracije s naslovnica sada postale dostupne onima koji imaju noviji firmware (5.13.5).

PCPress.rs Image

Opcija je za sada dostupna u Indiji i Meksiku, a uskoro bi trebalo da stigne i u ostale delove sveta. Oni koji žele da je aktiviraju mogu da odu na Settings – Device Options i uključe “Display Cover” opciju. Iako ovaj potez izgleda kao sitnica, s njim ostvarila želja mnogih čitalaca, a pretpostavlja se da su i dizajneri zadovoljni.

Pročitajte i:  Otkazi u Google, Microsoft-u i Amazonu

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,