Kindness Reminder: Opcija za ljubaznost

Nextdoor je nešto poput društvene mreže koja funkcioniše u susedstvima širom Sjedinjenih Američkih Država, i služi da bi se lakše razmenjivale informacije koje su deo zajedničkog interesovanja komšija.

PCPress.rs Image

Aplikacija je dobila i novu opciju- Kindness Reminder – koja potiče iz ideje koja bi mogla da ima i globalnu primenu, a služi da bi korisnike, koji u ovom slučaju i žive jedni u blizini drugih, podsetila da ne postavljaju zlonamerne komentare. Tako oni koji pokušaju da ostave komentar koji podseća na neki prethodni koji je označen kao nepodoban dobijaju sugestije da isprave ono što su napisali, te link ka pravilima korišćenja. Na ideju se došlo nakon što je Nextdoor postao poznat po malicioznim opaskama korisnika, što nije u interesu kompanije budući da neke rivalske aplikacije nemaju ovaj problem. Tako je nastao i Twitter nalog na kojem su sakupljeni najmaliciozniji komentari komšija, što je na kraju donelo samo negativnu pažnju.

PCPress.rs Image

U kompaniji koja stoji iza aplikacije Nextdoor veruju da količina ljubaznosti može da napravi značajnu razliku kada je komunikacija u pitanju, te nova funkcija radi uz pomoć mašinskog učenja kojim se analiziraju prethodno obeleženi negativni komentari. Iako je put do pakla često popločan novim opcijama, Kindness Reminder bi mogao da utiče na to da komunikacija ne krene u pogrešnom smeru, što nikada nije produktivno, budući da negativni komentari donose samo trenutno olakšanje onome koji ih piše.

Pročitajte i:  Kad AI savetuje: Rasizam umesto pomoći

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,