ePlaneta

Kineski BYD sustiže Teslu u prodaji

Kompanija je upravo objavila povećanje prodaje EV-ova od 21 procenat.

PCPress.rs Image

Vodeći kineski proizvođač EV-ova, BYD, sustiže Teslu u prodaji. Kompanija je objavila povećanje prodaje električnih vozila od 21 odsto tokom drugog kvartala. Ovo ukupno iznosi 426.039 EV-ova od aprila do juna, što je samo 12.000 vozila manje od procenjenih isporuka Tesle za isti period. Ovo postavlja BYD u dobru poziciju da postane vodeći svetski dobavljač.

Tesla je prijavila pad isporuka od pet odsto za najnoviji kvartal, što je prvi put da je kompanija iskusila dva uzastopna kvartala pada. Proizvela je 410.831 jedinicu i isporučila 443.956 EV-ova u drugom kvartalu. Proizvodnja se smanjila za preko 20.000 jedinica u poređenju sa prvim kvartalom. Analitičari su predviđali su još strmiji pad, tako da je ovo (na neki način) dobra vest za kompaniju.

Mnogo faktora utiče na Teslin pad, ali najveći je verovatno činjenica da izgleda kao da je napustila modele pristupačne za budžet u korist robotaksija i distopijskih čeličnih zveri. BYD-ovi automobili su fantastično jeftini, sa nedavno objavljenim Seagull-om koji počinje od samo 10.000 dolara. Naravno, kompanija nema veliki prisustvo u SAD-u i carine na uvezena kineska vozila nadaju se da će tako i ostati. EU je preduzela sličan pristup kako bi ograničila priliv jeftinih kineskih EV-ova.

Pročitajte i:  Usporila dostava Tesla Cybertruck vozila

BYD je deo kineske industrijske strategije da nadmaši američke proizvođače automobila, mada postoji jedan siguran način da se to zaustavi. Proizvođači automobila treba da proizvode jeftinija električna vozila.

BYD postaje globalni fenomen jer proizvodi pristupačne EV-ove koji su kvalitetni. Neki proizvođači to nisu primetili. Jedna kompanija koja izgleda potpuno ignoriše ovu poruku? Tesla.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *