BIZIT 2022

Kineski proizvođači u prva dva kvartala proizveli 820 miliona pametnih telefona

Bez obzira na sve češća predviđanja o tome kako će pametni telefoni uskoro postati stvar prošlosti, prodajni rezultati pokazuju sasvim suprotan trend. Kompanija Gartner, koja se bavi analizom tržišta, zaključila je na osnovu istraživanja da je u prvom kvartalu 2017. godine prodato ukupno 380 miliona pametnih telefona, što je rast za 9,1% u odnosu na isto razdoblje 2016 godine. Važno je napomenuti da su kineski proizvođači u tom periodu ostvarili najbolje rezultate, te su zabeležili rast prodaje od 7% u odnosu na poslednji kvartal prošle godine.

PCPress.rs Image

U nameri da nastavi sa praćenjem rezultata, kinesko Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija (MIIT) objavilo je statističke podatke o kineskim proizvođačima elektronskih uređaja za prva dva kvartala 2017. godine. Prema tim podacima, proizvedena je 1,1 milijarda mobilnih uređaja, što je rast od 4% na godišnjem nivou, a od toga 820,75 miliona pametnih telefona, što je rast od 3,4% na godišnjem nivou.

Kineski proizvođači su od početka godine proizveli i 95,34 miliona laptop uređaja, 46,37 miliona tableta i 25,06 miliona desktop računara. Reč je o rastu broja proizvedenih laptopova od 11%, padu broja proizvedenih tablet uređaja od 0,2%, te rastu broja proizvedenih desktop računara od 8,2%.

Pročitajte i:  Gartner predviđa usporeni rast prodaje čipova

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,