BIZIT Seminar

Kinezi osvajaju tržište pametnih telefona

S vremena na vreme malo statistike nije na odmet, posebno kada se radi o prodaji pametnih telefona i trendovima u industriji. Po najnovijim izveštajima za prvi kvartal 2016. godine, Amerikanci i Koreanci imaju ozbiljnih razloga za brigu jer im trendovi kretanja prodaje pametnih telefona nikako ne idu na ruku.kinezi-p9

Iako su Samsung i Apple vrlo visoko kotirani po broju prodatih primeraka, pa postoji velika praznina između ovih velikana i prvog sledećeg proizvođača, činjenica da od prvih deset sedam čine kineske kompanije treba ozbiljno da ih zabrine. Takođe zanimljive informacije tiču se promene u broju prodatih primeraka iz godine u godinu, gde se vidi vrtoglavi rast kineskih kompanija, posebno Huawei, Oppo, Vivo, Meizu… te indijskog Micromax. Uporedo sa tim jasno je da se taj rast oslanja na pad proizvođača kao što su Samsung, Apple i LG, ali i Lenovo.

Takođe, ne treba zaboraviti da na ovoj tabeli više nema ni Microsoft-a, ni HTC-a, ni Coolpad-a, Blackberry-ja, a da su predviđanja da će postojati rast od pet procenata u ovoj godini, u odnosu na 2015.

Pročitajte i:  Isporuke pametnih telefona u 2022.godini pale na minimum u poslednjih 10 godina

kinezi-tabela

Informacije koje je obezbedila kompanija IC Insights, koja se bavi istraživanjem tržišta, se delom oslanjaju na predviđanja, ali to ne znači da Samsung, Apple i LG moraju ozbiljno da porazmisle o svojim poslovnim strategijama ukoliko ne žele da ih uskoro “progutaju” brojke.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , ,