Zebra

Kingston slušalice

Kingston je odlučio da proširi portfolio na novu klasu uređaja: audio‑slušalice. Na našem testu su se našli modeli HyperX Cloud II i HyperX Cloud Revolver, namenjeni igračima

Kingston HyperX Cloud II

Kingston je posvetio veliku pažnju kvalitetu i modularnosti kako bi Cloud II slušalice bile što zanimljivije. Ram je od aluminijuma, što daje osećaj kvaliteta ali i dugotrajnosti. Detalji su presvučeni kožom što izgleda odlično, naročito u HyperX crno‑crvenoj kombinaciji. U paketu je i mikrofon koji se po želji može priključiti na slušalice. Audio‑kabl iz slušalica ima standardni 3,5‑mm konektor, pa se Cloud II slušalice mogu koristiti na telefonima, iPod‑u i sličnim uređajima.

Slušalice mogu na isti način da se povežu i na računar. Ipak, kako je tokom poslednjih par godina moderno da audio‑karte ne budu u kućištu zbog potencijalnih interferencija koje mogu da utiču na zvuk, Cloud II paket ima svoj audio‑adapter. U pitanju je 7.1 DSP koji treba da obezbedi vrhunski kvalitet zvuka i iskorišćenje zvučnika u slušalicama (53 mm, snaga 150 mW). Čitav sistem je jednostavan za instalaciju, pa je samo potrebno povezati audio‑adapter preko USB porta s računarom, slušalice uključiti u adapter i sve je spremno. Nema nikakvih drajvera ni softvera, što je izvanredno kada Cloud II želite da ponesete i priključite na neki drugi PC.

Pročitajte i:  Kingston prodaje HyperX HP-u za 425 miliona dolara

Audio‑adapter ima tastere za kontrolu jačine zvuka i mikrofona, kao i 7.1 taster koji aktivira surround simulaciju. U 7.1 modu, Cloud II pruža osećaj većeg prostora i zvuči dobro, što će se svideti igračima, dok je za sve ostale stvari bolje koristiti standardni režim. Ipak, najbolje karakteristike Cloud II slušalica jesu udobnost i kvalitet zvuka, što je i najznačajnije. Odličan dizajn omogućava korisniku da Cloud II dugo koristi bez prekida, a kvalitet zvuka uvek je na visokom nivou. Ako nešto može da se zameri zvuku, to je malo prenaglašen bas i za nijansu manje visokih frekvencija.

HyperX Cloud Revolver je model koji se pojavio nakon Cloud II i predstavlja bolju verziju, jer donosi određene promene i unapređenja, ali i višu cenu. Promenjen je i dizajn pa zvučnici i deo slušalica koji se nalazi oko uva imaju drugačiji oblik, zarad još malo dodatne udobnosti i izolacije od spoljašnjeg zvuka. Tu je i metalno ojačanje nosača slušalica, koje treba da utiče na čvrstinu i bolje prianjanje slušalica uz glavu. Sistem povezivanja isti je kao kod Cloud II modela, dakle audio‑kabl može da se poveže sa spoljnom jedinicom ili slušalice direktno na zvučnu karticu.

Pročitajte i:  Kingston prodaje HyperX HP-u za 425 miliona dolara

Jedna od glavnih razlika između Cloud II i Revolver modela upravo je u zvučnoj kartici, gde Revolver nema DSP 7.1 adapter, već se oslanja isključivo na kvalitet zvučne kartice koju korisnik već ima. Druga značajna razlika jeste u samim zvučnicima koji kod modela Revolver imaju za nijansu manje dimenzije (50 mm naspram 53 mm), ali je raspon frekvencija veći, 12 Hz – 28.000 Hz naspram 15 Hz – 25.000 Hz kod modela Cloud II. Možda nije sve do toga, ali razlika među modelima Revolver i Cloud II može da se čuje. Sitnih zamerki koje smo primetili kod Cloud‑a II nema kod Revolver‑a, tako da su visoki tonovi mnogo oštriji a bas je bolje odmeren. Jedino srednji opseg deluje za nijansu bolje na Cloud II, ali to su zaista detalji.

Kingston je saradnjom s nekim proizvođačem slušalica (npr. Cloud II veoma je sličan s modelom QPAD QH‑90) napravio veoma kvalitetan proizvod, koji se može preporučiti svima, a ne samo gejmerima. Cloud II su odlične slušalice i u ovom momentu imaju veoma dobar odnos cene i mogućnosti, a svojom zvučnom kartom gađaju i korisnike koji nemaju dovoljno dobru audio‑karticu u računaru, pa se tako dobija kompletan paket. Revolver je namenjen onima koji već imaju vrhunsku audio‑karticu, pa ih interesuje što bolji zvuk, a ove slušalice ga svakako obezbeđuju.

Pročitajte i:  Kingston prodaje HyperX HP-u za 425 miliona dolara

www.kingston.com

Miloš Stamenković

 

Objavljeno u časopisu PC#234

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,