ASUS Moneyback

Kirbi očekuje američke investicije u IT sektor Srbije

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi rekao je da očekuje da če sledeće godine neka od američkih IT kompanija, globalnog značaja, odlučiti da investira u Srbiju, prenosi Tanjug.

Photo: ilouque/Flickr
Photo: ilouque/Flickr

Kirbi je podsetio da je sa premijerom Ivicom Dačićem vodio trgovinsku delegaciju Srbije u SAD, kada su američkim IT kompanijama globalnog značaja – Google, Apple, Intel i Microsoft, predstavili Srbiju. On je u intervjuu za novi broj časipisa Privredne komore Srbije ocenio da je priliku da se Srbija predstavi američkim investitorima srpska vlada iskoristila, ali da je to bilo tek upoznavanje.

“Verujem da ćemo sledeće godine čuti najavu neke od ovih kompanija o sve većim investicijama u Srbiju. Ali, na njima je da to najave, ne želim da umanjim njihov efekat,” kazao je Kirbi.

Američke kompanije koje rade u Srbiji, uvođenjem tehnoloških i menadžerskih znanja, izoštravaju srpsku konkurentnost, kroz svoje obrazovne programe i programe za lokalnu zajednicu, unapređuju kvalitet života za mnoge srpske građane, a zalaganjem za integritet, zaštitu životne sredine i dobro vođenje,postavljaju visoke standarde etičkog korporativnog upravljanja, zaključio je Kirbi.

Izvor: Tanjug

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,