Zebra

KKR preuzima SBB/Telemach grupu

Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.P. objavio je potpisivanje konačnog ugovora o kupovini SBB/Telemach grupe od fonda Mid Europa Partners. Sadašnji menadžment, na čelu sa osnivačem Draganom Šolakom će i dalje upravljati kompanijama i zadržati značajan udeo u SBB/Telemach grupi.

164605_625749074106550_114682073_nFinansijski detalji transakcije neće biti objavljivani.

SBB/Telemach grupa je vodeći Pay-TV (kablovski, DTH) i širokopojasni operator u jugoistočnoj Evropi, sa populacijom od preko 20 miliona stanovnika u regionu. Ova grupa posluje u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji i ima oko 1,7 miliona korisnika kablovske i satelitske televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije.

“Izuzetno nam je drago što postajemo partneri sa Draganom Šolakom i njegovim timom. Izgradili su jaku i sofisticiranu platformu za TV i telekomunikacije i veoma nam je drago što ćemo podržavati kompaniju u njenom daljem razvoju”, rekao je  Henrik Kraft, partner u KKR-u i vođa KKR tima za telekomunikacije i tehnologiju u Evropi.

Dragan Šolak, osnivač i predsednik izvršnog odbora SBB-Telemach grupe, izjavio je da se raduje partnerstvu sa KKR-om.

“Njihova stručnost i iskustvo u sektoru, kao i globalni resursi i mreža, će biti velika prednost za našu firmu u sledećoj fazi razvoja”, rekao je on.

Komentarišiću ugovore, suosnivač i jedan od izvršnih direktora KKR-a, Henri Kravis rekao je da je ovo njihova prva direktna investicija u jugoistočnoj Evropi.

“Ona se nadovezuje na investicije u više od 40 evropskih kompanija u 12 zemalja, kao i u sam region, i pokazatelj je našeg poverenja u perspektivu SBB/Telemach grupe, pod rukovodstvom Dragana i njegovog talentovanog tima”, dodao je Kravis.

Potpisivanjem ugovora započinju uobičajena odobrenja transakcije kupo-prodaje, a njen završetak očekuje se krajem 2013. godine.

Facebook komentari:
SBB