Klonirajte sebe

PCPress.rs ImagePapir, lepak, nekoliko programa za modelovanje i nedelju dana slobodnog vremena osnovni su elementi simpatičnog projekta koji je osmislio jedan mladi Nemac. Deluje da ovaj mladić nije bio spreman da čeka da mu nauka omogući kloniranje, već je, umesto toga, pribegao alternativnim metodama. Napravio je svoj klon – od papira.

Projekat Papirni klon sastoji se iz petnaest koraka, svaki veoma detaljno opisan. Najviše pažnje posvećeno je modelovanju glave, a kvalitetan papir i lepak su naročito značajni ukoliko želite da projekat uspe. Preskočite li ovaj korak, vaš klon će se raspasti pre nego što uopšte stignete da organizujete sahranu, kaže autor projekta. Nakon što napravite najmanje 12 dobrih fotografija, biće vam potreban Anim8or, besplatan programčić za modelovanje i…igra može da počne!

Prema procenama ovog originalnog momka (čije ime nismo pronašli na sajtu, ako neko uspe – neka javi) “kloniranje” će vas koštati između 15 i 40 dolara. Rezultati njegovog rada nalaze se na slici, a koliko je kopija verodostojna – procenite sami.

Pročitajte i:  Nauka je postala jednostavna: Šta je mašinsko učenje?

Izvor: Instructables

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,