Ko ima bolju kameru?

Mnogi ljudi fotografišu isključivo mobilnim telefonom, što nije ni čudo kada se uzme u obzir visok kvalitet slika koji oni danas postižu. Međutim, koji proizvođač nudi najbolju kameru? Connect je pozvao kastu luksuznih smartfona na veliko takmičenje.

shutterstock_144571811

Jedna Bitkomova anketa iz jula 2014. tvrdi da svaki korisnik smartfona svojim telefonom snima i fotografije, kao i da bi svaki drugi ispitanik želeo da je kvalitet slika viši. To znači da su proizvođači dobili zadatak da poboljšaju kamere. A svi bismo pomislili da je to oblast koja može da pomogne nekim smartfonima da se izdvoje u žestokoj konkurentskoj borbi između modela vrhunske klase.

Postoji li zvezda među kamerama?

test kamera smartfona

Dakle, kako stoje stvari s kamerama kod vrhunskih modela najnovije generacije? Kolike su  razlike između modela kao što su Apple iPhone 6, Samsung Galaxy S6, HTC One M9, Huawei P8 i Sony Xperia Z3?

Na stranicama koje slede razjasnićemo na kom se fotografskom nivou danas nalaze smartfoni vrhunske lige. Ponudićemo pregled brojnih funkcija kamere, testiraćemo kvalitet snimaka u situacijama s različitim spoljašnjim osvetljenjem i reći ćemo vam da li uopšte postoji apsolutni pobednik u svim kategorijama.

Pročitajte i:  Motorola sada poseduje Silent Sentinel kompaniju specijalizovanu za kamere za velike udaljenosti

Na kraju ovog članka predstavićemo vam uređaj koji se ne nalazi u ovoj konkurenciji, ali teme kamere i smartfona objedinjuje na sasvim poseban način: reč je o Panasonicovom modelu Lumix DMC‑CM1….

(OSTATAK PROČITAJTE u časopisu connect 53)

Facebook komentari:

2 thoughts on “Ko ima bolju kameru?

  • 16. 07. 2015. at 13:47
    Permalink

    A Lg g4?

  • 15. 07. 2015. at 11:43
    Permalink

    Zna se – iPhone.

Comments are closed.