BIZIT 2022

Ko vam gleda Facebook profil?

Facebook-Spy-300x220Iz Fejsbuka poručuju da bi trebalo jednom zasvagda da shvatimo kako ne postoji aplikacija koja omogućava da vidimo ko nam je gledao profil. Bezbednosna kompanija Sophos objavila je vest o nedavnoj aplikaciji koja se raširila popularnom društvenom mrežom uz poruke tipa: „OMG… ne mogu da verujem da stvarno radi! Sad zaista možete videti ko vam je gledao profil!“

Predstavnici Fejsbuka potvrdili su da je reč o prevari i da jednostavno ne postoje aplikacije koje omogućavaju da se prati ko je kome gledao profil. U ovom slučaju, klik na ponuđen link odveo je korisnike na veb stranicu koja ohrabruje ljude da jednoj aplikaciji dozvole pristup svom profilu. Gotovo šezdeset hiljada ljudi naselo je na prevaru i time omogućilo potpunim neznancima da pristupe njihovom nalogu, da im šalju mejlove pa čak i da objavljuju poruke na fejsbuk grupama čiji su administratori.

Iz Fejsbuka podsećaju da bi trebalo biti oprezan pri dodavanju novih aplikacija i obraćati pažnju na to kakve dozvole traže. Ako ste već naseli na prevaru, trebalo bi da uklonite objave o tome sa svog zida a onda da ukinete pristup svom profilu podešavanjem „Naloga“, „Podešavanja privatnosti“, „Aplikacija“ i „Veb-sajtova“.

Pročitajte i:  Instagram će prikazivati još više postova sa naloga koje ne pratite

Izvor: CNET

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,