Koliko je važna sertifikacija clouda

U beogradskom hotelu Falkensteiner u ponedeljak i utorak, 20. i 21. aprila, održana je međunarodna konferencija posvećena cloud računarstvu.

cloud2

Konferenciju je organizovala kompanija Native, domaća kompanija partner EuroCloud Star Audit Asocijacije (ECSA).

EuroCloud je nezavisna neprofitna organizacija koja se sastoji iz dvodomne strukture u kojoj se za učešće može prijaviti svaka evropska država koja se pridržava EuroCloud statuta. To je pan-evropski ”hub”, kompletno vendor-neutralna mreža deljenja znanja između Cloud Computing klijenata i provajdera, novih kompanija i istraživačkih centara. EuroCloud ima konstantan dijalog sa svim partnerima, kako bi zajedno unapredio IT i biznis.

Ispred ove asocijacije na konferenciji je govorio Dr.Tobias Höllwarth, direktor ECSA, koji je pojasnio šta je Cloud, koja je uloga ECSA i koje su prednosti sertifikacije.

cloud
On je rekao da je cloud tehnologija učinila da po prvi put male i srednje kompanije imaju pristup enterprise rešenjima, ali i da je napravila zaokret u potrebnim znanjima i veštinama. Sada nam trebaju oni koji znaju da upravljaju hibridnim rešenjima.
Problem sa cloudom je, prema njegovom mišljenju to što ljudi ne znaju i donekle ne žele da znaju kako funkconiše, kao ni kakve aspekte nose ugovorne obaveze sa provajderima cloud usluga, a asocijacija kao što je ECSA, želi da svojim radom taj problem reši i podigne svest o cloudu, pored toga, njihov zadatak je i sertifikacija provajdera.

Pročitajte i:  Migracija u cloud ne pokazuje znake usporavanja, uprkos strahovanjima kompanija

Konferenciji su prisustvovali predstavnici uspešnih IT kompanija koje posluju u Srbiji kao što su HP, IBM, Microsoft, Saga, BTR, M&I Systems, SGS, SGS, Orion, Serbian Business Systems, ComTrade, Coming Computer Engeneering i mnogi drugi, kao i predstavnik Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave direktor Direkcije za elektronsku upravu Republike Srbije, Dušan Stojanović.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,