Koliko košta biti influenser, Aleksander Segedi | BIZIT2020

“Porez je naravno neophodno platiti, to je činjenica u svakoj državi na ovom svetu, od tog novca se zidaju bolnice, škole, pravi se asfalt na ulicama, ali porez definitivno mora da bude pojednostavljen”, izjavio je Aleksander Segedi, Direktor, Tim011 Digital doona nedavno održanoj BIZIT konferenciji.

PCPress.rs Image

Na BIZIT manifestaciji dajemo odgovore na mnoga pitanja koja muče domaće IT-jevce. Jedno od glavnih takvih pitanja jeste skorašnji “poreski šok” za influensere, freelancer-e i sve ostale koji su primali sredstva iz inostranstva. Odgovore na sva pitanja ponudio je Aleksander Segedi iz Tim011 Digital-a, a njegova prezentacija sadrži eksplicitne informacije o porezima, doprinosima, neoporezivim prihodima, bitne članove zakona, primere proračuna dugovanja i slično. “Zaboravljamo da su svi influenseri zapravo i freelancer-i, a da postoje i freelancer-i koji nisu influenseri. Porez pre svega mora biti jasan i predvidiv, a jedan Excel fajl može toliko da pomogne u obračunu poreza i doprinosa koje jedan freelancer može tada sam da obračuna”, rekao je Aleksander. Tokom svog izlaganja predložio je da se napravi sistem da fizička lica za sve što prihoduju plate 20% na bruto iznos to jest da bude potpuno isti obračun kao obračun PDV-a. “Mislim da bi ovo fantastično pojednostavilo poreski sistem kao takav, gde bi svako fizičko lice tada znalo koliko poreza treba da plati i automatski da zna koliko da naplati cenu svog sata da bi moglo da mu ostane dovoljno novca za lični život. Slažem se da ko zarađuje više treba i da plati veći porez ali isto tako smatram da za onog ko zarađuje baš zaista malo treba da postoji sistem, te da ne treba da plaća nikakav porez. Dok neko ne uzleti ne treba ga ni rušiti”, reči su kojima je Aleksander zaključio svoje predavanje. Celo predavanje možete pogledati u video snimku ispod.

Ukoliko vam se dopada sadržaj konferencije, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom BIZIT YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo sledeće godine bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:

Tagovi: