N Central domination

Kompanija GoPro otpušta 250 radnika

Kompanija GoPro smanjila je 8. januara svoje kapacitete, te potvrdila da planira otpuštanje 250 radnika. U saopštenju se dalje navodi i da kompanija zatvara deo poslovanja koje se bavi proizvodnjom dronova, budući da su regulacije prilično zahtevne, a konkurencija velika, te okončava prodaju svoje Karma dron kamere.

PCPress.rs Image

Osnivač i izvršni direktor kompanije, Nick Woodman, će, prema onima koji govore u ime kompanije, svoju godišnju zaradu u kompaniji smanjiti na jedan dolar za 2018. godinu, a odluku je doneo pošto je vrednost deonica kompanije pala za 23%. Woodman je u svojoj izjavi naglasio da kompanija tokom ove godine planira da oživi svoje poslovanje, te da imaju ozbiljne planove na polju softvera i hardvera. Drastičnim merama za smanjenje troškova kompanija planira da smanji gubitke, te se koncentriše na najvitalnije delove poslovanja.

U kompaniji još uvek čekaju rezultate za poslednji kvartal 2017. godine, te očekuju prihod od 340 miliona dolara, što je nešto malo više u odnosu na 330 miliona iz trećeg kvartala. Kao jedna od mera navodi se i niža cena najnovije premijum kamere – Hero6 Black, koja sada može da se kupi po ceni koja je za 100 dolara niža od originalne.

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,