N Central domination

Kompanija Tesla prilagodila Autopilot opciju evropskim zakonima

Tesla je za evropsko tržište pripremila ažuriranu verziju Autopilot funkcije, koja je prilagođena tako da je u skladu sa novim regulativama. Promene zahtevaju veću brzinu pri prelasku iz jedne trake u drugu, te ograničavaju razdaljine koje mogu da se pređu nakon što se volan prebaci na Autosteer.

PCPress.rs Image

O evropskim regulativama koje utiču na Tesla Autopilot je prvi put moglo da se čuje kada je pre nekoliko meseci utvrđeno da su Tesla Model 3 vozila koja su isporučena na evropsko tržište stigla sa deaktiviranom Autopilot opcijom, te se nakon istrage utvrdilo da je tako zbog UN/ECE Regulation 79. Kada je Tesla u pitanju, promene danas utiču samo na Model S i Model X vozila, dok se Model 3 sada uklapa u nove regulative. Regulative se najpre odnose na funkciju Auto Lane Change, te promena trake mora da dogodi pet sekundi nakon što se da signal za skretanje, dok je sistem “Remote Controlled Parking” ograničen na šest metara, a kako bi korisnik koji pokušava da „dozove“ svoje vozilo bio dovoljno blizu da može da reaguje u slučaju nekih komplikacija.

Pročitajte i:  Elon Musk najavljuje Steam koji radi na Tesli

PCPress.rs Image

Uprkos visokoj ceni, te kašnjenjima prilikom isporuka, Tesla vozila su popularna u Evropi, pa je Model 3 po popularnosti prevazišao mnoge modele evropskih proizvođača. Ipak, to bi moglo da se promeni ukoliko se kompanija i ubuduće bude susretala sa novim regulativama koje zahtevaju modifikovanje postojećih opcija, budući da bi to moglo da utiče na procese proizvodnje.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,