Ikotek

Kompanija Vertiv objavila svoj prvi izveštaj o sredini, društvenoj odgovornosti i upravljanju

Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rešenja, objavio je inauguracijski izveštaj o sredini, društvenoj odgovornosti i upravljanju (ESG), prvi javni izveštaj kompanije o ESG aktivnostima.

PCPress.rs Image

Izveštaj prikazuje pristup kompanije Vertiv prema energetskoj efikasnosti; raznolikosti, jednakosti i uključenosti (DE&I); zdravlju i sigurnosti zaposlenih; i drugim temama vezanim za ESG. Sadržaj koji je obuhvaćen u izveštaju služi kao osnova na kojoj će organizacija graditi svoje buduće napore.

“Svi znamo koliko je povezivost ključna za naš svakodnevni život i globalnu ekonomiju. Svetski apetit za podatke i dalje je u porastu, a naša rešenja održavaju sisteme podataka uključenim i povezanim. Istovremeno, prepoznajemo trenutne i potencijalne uticaje klimatskih promena. Nastojimo da zadovoljimo rastuću potrebu za kritičnom digitalnom infrastrukturom i simultano ublažimo uticaj na okolinu našim poslovanjem i proizvodima. Kao rezultat, smišljamo inovacije kako bi ostvarili još učinkovitije i efektivnije načine za podršku kritičnoj digitalnoj infrastrukturi“, rekao je Rob Johnson, CEO kompanije Vertiv.

ESG upravni odbor kompanije Vertiv, kog čine senior rukovodioci iz cele organizacije, vode evaluaciju ESG učinkovitosti. Neke od aktivnosti i rezultata istaknutih u izveštaju uključuju:

  • Uvođenje novih i nadograđenih proizvoda s visokim nivoom energetske učinkovitosti, s ostalim proizvodima planiranim za nadolazeće mesece i godine.
  • Učestvovanje u nekoliko industrijskih partnerstva usmerenih na rešavanje pitanja učinkovitosti data centara i smanjenje emisija, uključujući EcoEdge PrimePower Project (E2P2), Savez za održivu digitalnu infrastrukturu (SDIA), Evropsko udruženje data centara (EUDCA) i RISE partnerski program.
  • Interni pregled emisija gasova koji izazivaju efekat staklene bašte Opseg 1 i 2 kompanije Vertiv.
  • Razvoj oznaka visine performansi i poboljšanja kako bi se pomoglo organizaciji u smanjenju operativnih emisija gasova staklene bašte.
  • Smanjenje zabeleženih povreda na radu za 12% u odnosu na prethodnu godinu, temeljene na ukupnoj stopi povreda (TRIR) Američke uprave za sigurnost i zdravlja na radu.
  • Uvođenje mogućnosti obuke i usavršavanja za podršku organizacijskom globalnom fokusu na raznolikost, jednakost i uključenost.
  • Imenovanje više žena na izvršne pozicije unutar kompanije u poslednje dve godine, uključujući Sheryl Haislet, direktorku za informiranje i Stephanie Gill, glavnu pravnu savetnicu.
Pročitajte i:  Vertiv poboljšava proizvodne kapacitete za rešenja sa vodenim hlađenjem

PCPress.rs Image

“Budući da je EU globalni lider za ciljeve održivosti i regulativu, ovaj izveštaj posebno je važan za Vertiv u EMEA regiji, gde će pojačati regionalni zamah i poboljšati naše ciljeve održivog rasta u MEA-u. Moramo slediti dvostruki pristup kako bismo se uskladili s rastućom potražnjom industrije, a istovremeno osiguravajući da naša strategija unapređuje odgovornu praksu“, rekao je Karsten Winther, predsednik kompanije Vertiv za EMEA.

Za više informacija ili za preuzimanje izveštaja, prosetite Vertiv.com.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,