BIZIT 2022

Kompanija vivo proširuje svoju Y seriju

Kompanija vivo, koja je nedavno zauzela četvrto mesto po broju prodatih telefona u svetu, slavi svoju prvu godišnjicu u Evropi i obeležava šest meseci od lansiranja na srpskom tržištu. Srbija je bila među prvih deset zemalja širom kontinenta koja je imala priliku da se upozna sa vivo modelima pametnih telefona, te danas, simbolično slaveći svoj jubilej, još jednom potvrđuje svoju predanost srpskom tržištu i proširuje svoju Y seriju, pridružujući joj tri nova modela – Y33s, Y21s i Y21.

PCPress.rs Image
vivo Y21

Tokom poslednjih dvanaest meseci, vivo je lansirao proizvode na deset tržišta širom kontinenta: Krajem oktobra 2020, vivo je službeno ušao na tržišta Francuske, Italije, Nemačke, Poljske, Španije i Ujedinjenog Kraljevstva, a u prvoj polovini ove godine stigao je i na tržišta Austrije, Češke, Rumunije i Srbije. Pre lansiranja, vivo je sproveo opsežna istraživanja i intervjue sa 9.000 ljudi širom Evrope, sa ciljem da razume individualne potrebe svakog potrošača. vivo timovi u evropskim zemljama porasli su sa 120 na preko 200 stručnjaka iz industrije u različitim disciplinama. Međutim, njihovo putovanje se ne završava ovde. Kompanija planira da udvostruči svoje prisustvo u Evropi do kraja 2022, pa će već početkom novembra ove godine reći „Bom dia, Portugal.”

Period koji je iza nas obeležen je brojnim tehnološkim dostignućima i ključnim partnerstvima koje je vivo uspeo da uspostavi – od Gimbal tehnologije stabilizacije, preko nedavno predstavljenog samostalno razvijenog čipa za fotografiju V1 na čijem je razvijanju tokom 24 meseca radilo preko 300 stručnjaka u sektoru za istraživanje i razvoj u laboratoriji za snimanje kompanije vivo i partnerstva sa UEFA EURO2020, pa sve do početka dugoročne strateške saradnje sa nemačkim pionirom optike i optoelektornike, ZEISS, sa kojim deli ambiciju da predvidi i odgovori na najzahtevnije potrebe potrošača i pomeri granice video snimaka napravljenih mobilnim telefonom. I to je samo početak.

Pročitajte i:  vivo postavlja standard velikim 3D ultrasoničnim senzorom otiska prsta
PCPress.rs Image
vivo Y21s

Novi modeli Y serije

Tri nova modela Y serije dele ključne karakteristike i ispunjavaju visok nivo standarda, s dugotrajnom baterijom od 5000 mAh, koja u kombinaciji sa pouzdanom Fast Charge vivo tehnologijom osigurava aktivno korišćenje svakog dana, najnoviji Android 11 operativni sistem, dual SIM opciju, bočni čitač otiska prsta i tanko kućište od 8 mm sa elegantnom sjajnom površinom. Pored zajedničkih specifikacija, svaki model odlikuje i skup dodatnih karakteristika, pružajući korisniku mogućnost da izabere telefon prema svojim potrebama i željama.

Napredne opcije kamere i brza obrada: vivo Y33s

S fokusom na pružanje odličnog korisničkog iskustva tokom svakodnevne kombinacije mobilne telefonije i zabave, vivo Y33s nastavlja da ispunjava visoka očekivanja korisnika. Y33s se može pohvaliti glavnom kamerom od 50 megapiksela, delom trostruke zadnje kamere, pružajući korisnicima idealne uslove za beleženje svojih uspomena. Ovom setu pridružuje se i Super Macro kamera, odgovorna za jasnoću detalja uslikanih izbliza, kao i Bokeh kamera za kreativna zamućenja pozadine portreta. Dodatno, vivo se ponovo pobrinuo da performanse odgovaraju konceptu pružanja savršene fotografije, a to su kombinacija 8GB RAM s MediaTek Helio G80 čipsetom, što omogućava nesmetano funkcionisanje svih aplikacija i brzu obradu slika. Uz to, sa 128GB prostora za skladištenje korisnici nećete morati da brinu imaju li dovoljno prostora za čuvanje važnih uspomena. Za odlično korisničko iskustvo i danju i noću, Y33s nudi sledeće prednosti: naprednu vivo tehnologiju brzog punjenja od 18W, koja omogućava brzo punjenje baterije velikog kapaciteta od 5000 mAh, dok vivo Energy Guardian sistem pruža ravnotežu između performansi i efikasnosti i na taj način olakšava optimalno upravljanje napajanjem. Povrh toga, vivo Y33s ima i 1080p FullHD+ displej, dodatno skladište uz pomoć microSD kartica i podržava beskontaktno plaćanje putem opcije NFC. Funkcija proširene RAM 2.0 memorije omogućava uređaju da koristi svojih 8GB ugrađene RAM memorije i da, od svog skladišnog prostora od 128GB, „pozajmi“ još 4GB, za još bolji multitasking i glatko korišćenje više aplikacija istovremeno.

Pročitajte i:  Skriveni dragulji: 7 izuzetnih karakteristika vivo X80 Pro
PCPress.rs Image
vivo Y33s

Upoznajte starijeg brata: vivo Y21s

Sledeći u asortimanu, Y21s nudi napredne opcije fotografisanja i video zapisa poput Y33s, sa istim sistemom trostruke kamere i glavnom kamerom od 50 megapiksela. Takođe, poseduje funkcije poput noćnog režima, Time-Lapse i Slow-Motion opcije snimka od 120 kadrova u sekundi, koje pomažu korisnicima da kreiraju kreativne foto i video zapise, u gotovo svakoj situaciji. Njegov MediaTek Helio G80 čipset uključuje par moćnih ARM Cortex-A75 CPU procesora koji mogu raditi na do 2GHz. Ove performanse kombinovane su sa 128GB ugrađenog prostora za skladištenje i mogu se proširiti putem MicroSD kartice kapaciteta do 1 terabajta, kako bi se osigurao dovoljan kapacitet za medije i aplikacije. Sve ovo dolazi u elegantnom kućištu širine 8 mm. Pametni telefon vivo Y21s takođe podržava beskontaktno plaćanje pomoću NFC funkcije.

Zlatna sredina – spoj vrednosti i performansi: vivo Y21

Dizajniran za korisnike koji tokom dana svoje pametne telefone koriste nešto ležernije, Y21 predstavlja atraktivnu alternativu i idealan spoj vrednosti i performansi, a pokreće ga MediaTek Helio P35 čipset. Ima 4GB RAM memorije, koja se takođe može softverski proširiti za dodatnih 1GB. Uz vivo Funtouch OS 11.1 operativni sistem, tu je i Multi-Turbo 5.0 sistem koji poboljšava vezu za prenos podataka, brzinu sistemskog procesora i uštedu energije, i omogućava intuitivno gaming iskustvo. HD+ Halo Fullview™ displej od 16,55 cm (6,51 inča) pruža napredan doživljaj gledanja raznolikog sadržaja uz oštre i živopisne boje. Sa svojim starijim bratom, Y21 deli prepoznatljiv tanak vivo dizajn, sofisticiranog izgleda koji je upotpunjen blistavim Pearl White premazom ili dubokim Metalic Blue nijansama, dok model teži samo 182 grama.

Pročitajte i:  Kompanija vivo se širi na 11 novih evropskih tržišta u 2022. godini

Cena i dostupnost

Od svog lansiranja u junu ove godine, vivo je kontinuriano razgovorao sa postojećim i potencijalnim partnerima, težeći da potrošačima omoću da izaberu željeno mesto kupovine. Iznova dokazujući svoju odlučnost i posvećenost tržištu – i prateći svoju filozofiju da radi prave stvari, na pravi način, modeli vivo Y33s i vivo Y21s biće dostupni kod ovlašćenih maloprodajnih partnera i u sklopu MTS paketa, po preporučnoj maloprodajnoj ceni od 32.999, odnosno 26.999 RSD. Istovremeno, vivo Y21 biće dostupan sa preporučenom maloprodajnom cenom od 21.999 RSD kod maloprodajnih partnera i u sklopu A1 paketa. Sva tri modela biće u prodaji u Srbiji od 4. novembra.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: