Top50 Glas publike

Kompanija youngculture predstavila svoje dosadašnje rezultate

Švajcarska kompanija za razvoj softverskih rešenja youngculture koja u Srbiji posluje od 2004. godine, juče je predstavnike medija bliže upoznala sa svojim radom, dosadašnjim rezultatima kao i budućim planovima.

YOUNGCULTURE_dogadjaj za novinare_2youngculture u Srbiju donosi savremene uslove rada u neformalnom okruženju i moderno dizajniranom prostoru, a svojim zaposlenima, od kojih je 79% visokoobrazovanih,  pruža veliki broj mogućnosti za profesionalno usavršavanje i razvoj kao i treninge za korišćenje specifičnih tehnologija koje nisu dostupne na srpskom tržištu, kao što su hybris i razvoj aplikacija za iPhone.

„Dugogodišnje iskustvo rada je pokazalo da s punim pravom možemo da kažemo da smo izrasli u poželjnog poslodavca koji nudi dobru radnu kulturu po uzoru na najveće svetske IT kompanije i koji veruje u svoj tim,“ rekao je Marko Zopi (Marco Zoppi), osnivač i CEO youngculture Grupe.

Dobra saradnja sa programerima iz Srbije počela je još u Švajcarskoj kada je kompanija odlučila da otvori svoj prvi Razvojni centar upravo u Beogradu. Kao kompanija, koja se bavi razvojem naprednih softverskih rešenja putem niršoring (nearshoring) modela poslovanja – posebnog oblika autsorsinga  koji podrazumeva izmeštanje poslovanja na neku od geografski bliskih lokacija – Srbija je ispunila potrebne preduslove za dolazak jedne ovakve kompanije, zahvaljujući dobroj geografskoj poziciji i stručnom kadru.

Ova kompanija planira da zaposli još IT stručnjaka.

„Izuzetno cenimo inicijativu koju je Vlada Srbije preduzela kako bi pružila podršku razvoju IT industrije, a naročito deo koji se odnosi na poreske olakšice za softverske kompanije, koje će olakšati naše poslovanje u Srbiji i pomoći nam da zaposlimo još više domaćih stručnjaka,“ dodao je Zopi.

 

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: