Top50 Glas publike

Kompanije odustaju od učešća na CES 2022.

Kompanije neće prisustvovati lično zbog sve većeg broja slučajeva COVID-19 širom zemlje.

PCPress.rs Image

Sve veći broj kompanija otkazuje prisustvo

Nekoliko ključnih tehnoloških kompanija već se povuklo sa sajma potrošačke elektronike sledeće godine u Las Vegasu. Amazon, Meta, Twitter i T-Mobile objavili su da više ne prisustvuju događaju lično zbog pretnje koju donosi varijanta COVID-19 Omicron virusa.

Udruženje potrošačkih tehnologija objavilo je u aprilu da će se sajam održati kao kombinacija ličnog prisustva i online prisusta 2022.godine. Iako će organizatori zahtevati od učesnika da pokažu dokaz o vakcinaciji da bi mogli da prisustvuju na sajmu. Pojavljivanje varijante Omicron podstaklo je kompanije da preispitaju svoje planove.

Amazon je rekao u saopštenju da neće imati lično prisustvo na događaju „zbog situacije koja se brzo menja i neizvesnosti oko varijante Omicron-a“.

Kompanija u vlasništvu Amazona, Ring takođe neće više prisustvovati. U međuvremenu, Meta je rekla da više neće lično prisustvovati sajmu „zbog zabrinutosti za javno zdravlje u vezi sa COVID-19“. Portparol kompanije je rekao da će “učestvovati što je više moguće i nastaviti da sarađuje sa CTA oko CES-a, koji ostaje važan događaj za Metu, njene klijente i industrijske partnere.”

Pročitajte i:  Uređaj koji zna zašto beba plače

Slično drugim kompanijama, Twitter je otkazao svoje lično pojavljivanje „zbog naglog porasta slučajeva Covid-a širom zemlje u protekloj nedelji“. Navodno istražuje načine za virtuelno učešće.

Zaštita učesnika pre svega

Čak je i sponzor CES-a, T-Mobile odlučio da se povuče i ograniči svoje lično učešće. „Iako smo uvereni da organizatori CES-a preduzimaju sveobuhvatne mere za zaštitu ličnih učesnika, ovom odlukom dajemo prioritet bezbednosti našeg tima i drugih učesnika“, navodi se u saopštenju kompanije.

Među drugim kompanijama koje su odlučile da otkažu učešće su Pinterest i iHeartRadio.

Još uvek postoji mnogo nepoznatih faktora koji okružuju varijantu Omicron-a, ali istraživači su otkrili da je to veoma prenosiv soj. Ono što su otkrili sugeriše da većina vakcina koje nisu mRNA, ne nude gotovo nikakvu zaštitu od ove varijante. Međutim, CTA tek treba da objavi bilo kakve izmene događaja, dok je sajam bar za sada zakazan za januar.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,