Top50 Glas publike

Konica Minolta bizhub C227 – ozbiljan multifunkcionalac

Multifunkcijski uređaji odavno su postali standard za poslovne primene. Zbog toga je svakoj kancelariji, maloj ili većoj, neophodan uređaj koji će obavljati sve poslove vezane za, još uvek, neophodni papir.

PCPress.rs ImageP oslednjih godina MFP uređaji su napredovali, a unapređenja se najviše odnose na proširenje mogućnosti povezivanja sa uređajima preko kojih se štampa, kao i bolji sistem direktne kontrole parametara preko ekrana. Ekran osetljiv na dodir postao je obavezan detalj, zbog povećanja funkcionalnosti i lakše upotrebe uređaja. Novi Konica Minolta bizhub C227 ima veliki 7“ ekran koji veoma pregledno prikazuje Linux bazirani softver, preko koga se kontrolišu svi parametri rada.

Softver je veoma intuitivan i omogućava laku navigaciju kroz mnoštvo opcija, s tim što za napredne ipak treba konsultovati uputstvo, jer bizhub C227 nudi velike mogućnosti podešavanja. Da bi rad bio još brži, ispod ekrana je nekoliko tastera koji služe kao prečice za brzo aktiviranje određenih opcija.

Još jedan moderan dodatak odnosi se na NFC uparivanje sa Android uređajima. Istina, stvar nije baš maksimalno prosta kao što bi NFC upotreba nagoveštavala, jer NFC nije dovoljno brz za transfer velike količine podataka. Dakle, na telefonu mora biti instalirana PageScopeMobile aplikacija i tada se preko NFC‑a telefon može povezati bez ikakvih dodatnih akcija, uz jedini uslov da bizhub C227 i telefon moraju da s u na istoj Wi‑Fi mreži. Naravno, Wi‑Fi omogućava i sve ostalo u vezi sa štampom, dakle Google Cloud Print, Apple Air Print i tako dalje.

Brzina i bezbednost

Konica Minolta bizhub C227 nudi još neke napredne mogućnosti koje su vezane za bezbednost podataka i administraciju korišćenja uređaja. Tako administrator mreže ima punu kontrolu nad svim korisnicima kojima je dozvoljen pristup. Moguće je dobiti informaciju koliko je svaki korisnik odštampao strana tokom određenog perioda, korisniku se može ograničiti da štampa samo crno‑belo ili samo kolor, da neko koristi samo skener i tako dalje. Ove mogućnosti čine bizhub C227 pogodnim za firme kod kojih su bezbednost i kontrola podataka veoma značajne stavke.

Kvalitet i brzina štampe spadaju među najvažnije stavke, a bizhub C227 ima odlične performanse. Brzina štampe za A4 papir je 22 strane u minutu, bez obzira da li se radi o crno‑beloj ili kolor štampi. Izbacivanje prve strane traje dvostruko duže, ali šest sekundi za mono i osam sekundi za kolor stranu i dalje je veoma brzo. Moguća je i štampa na A3 papiru, a brzina za ovaj format je 14 strana u minutu.

PCPress.rs ImageNemamo zamerke ni na kvalitet štampe, što se i očekuje od laserske tehnologije. Maksimalna rezolucija štampe iznosi 1800×600 dpi, što omogućava veoma kvalitetan otisak i fotografija visoke rezolucije. Kao i uvek, najbolji rezultat dobija se s foto‑papirom, ali naš test na standardnom papiru pokazao je veoma dobar rezultat.

Pored laserske tehnologije štampe, zaslugu za ovo imaju CMYK Simitri‑HD toneri koji su ekskluzivnost za Konica Minolta uređaje. Ovi toneri, pored raznih eco stvari, omogućavaju veću oštrinu štampe, maksimalnu uniformnost otiska i preciznu reprodukciju boja.

Preporučeni broj mesečno odštampanih strana iznosi 10.000, dok toneri traju 24.000 (crni) i 21.000 (CMY) strana. To je poprilično veliki broj strana, a realna potrošnja veće kancelarije negde je oko 3.000 strana, tako da toneri treba da se obnove jednom godišnje. Konica Minolta bizhub C227 MFP uređaj košta 1.480 evra u osnovnoj verziji, dok su u ponudi još neke akcijske opcije o kojima se možete informisati kod distributera.

www.originalgrupa.com

Model Konica Minolta C227 bizhub
Max. rezolucija štampača (dpi) 1800×600 / 600×600
Max. brzina štampe/kopiranja (str/min) 22 / 22
Fioka za papir (plus dodatne) 500 / 500
Kapacitet kasete sa tonerom 21.000 strana
Mesečni obim štampe 10.000 / 19.000 maksimalno
Dimenzije i težina 586×660×787 mm, 72 kg
Prosečna potrošnja uređaja max 1.540 W
Povezivanje USB 2.0, LAN, WiFi, Bluetooth, NFC
Memorija 2 GB RAM / HDD 250 GB
Procesor Dvojezgarni, Cortex A7 1200 MHz
Cena 1480 evra bez PDV-a

 

(Objavljeno u PC#245)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,