Top50 Glas publike

Konica Minolta bizhub C250i: Efikasna, kvalitetna i raznovrsna štampa

Model bizhub C250i je prvi uređaj nove „i“ generacije koja donosi značajna unapređenja na prethodne MFP uređaje. Korisnički interfejs je redizajniran, pa su fizički tasteri zamenjeni velikim 10.1-inčnim kolor ekranom osetljivim na dodir. Ovakva promena logično diktira i novi softver, koji je osvežen i modernizovan u skladu sa aktuelnim standardima.

PCPress.rs Image

Osnovni korisnički interfejs sada mnogo više liči na ono što se može videti kod mobilnih telefona ili tablet uređaja, pa ova promena treba da omogući daleko lakše snalaženje korisnika sa novim softverom, kao i sa dodatnim funkcijama koje on poseduje.

Novi softver i mogućnosti zahtevaju i snažniji hardver koji sve to pokreće. Tako bizhub C250i ima quadcore procesor koji je višestruko brži od onih korišćenih u prethodnoj generaciji, sa 8 GB memorije u standardnoj konfiguraciji i sa 250 GB SSD diskom koji takođe u velikoj meri utiče na veće performanse celog uređaja. Pored boljeg softvera i veće brzini rada, ovaj novi hardver omogućava i veću upotrebu Konica Minolta MarketPlace-a za aplikacije. Ove aplikacije omogućavaju dodatno proširenje mogućnosti MFP-a uređaja, čime se može još povećati efikasnost i produktivnost. bizhub C250i će umesto korisnika automatski obavljati i sve potrebne “update” funkcije softvera, ali će i pratiti upotrebu uređaja, kako bi administratoru na vreme predočio kada je vreme za servis, dopunu papira, zamenu tonera i slično.

Pročitajte i:  Da li je CSP nastavak evolucije DMS i ECM platformi?

Kada je reč o efikasnosti, bizhub C250i poseduje i druga tehnička unapređenja koja je povećavaju1, a koja nisu samo softverske prirode. Sistem za uvlačenje papira je unapređen kako bi bio brži, ali i tiši, jer je manja količina buke koju pravi MFP veoma značajna u kancelarijama. Kasete za papir su takođe pretrpele promene kako bi bilo podržano još više formata, pa na primer bizhub C250i može da štampa na kovertama. Takođe, može koristiti dve velike kasete od 500 listova, plus bypass kasete kapaciteta 150 listova.

Sistemi „finiširanja“ dokumenata su takođe efikasniji, pa je na raspolaganju još više u odnosu na prethodnu generaciju uređaja, u zavisnosti od opcija koja korisnik izabere pri kupovini. Ofset sortiranje papira i baner mod štampe su deo osnovnog paketa, dok se dodaci za automatsko heftanje na jednom ili dva mesta, presavijanja papira, bukleta moda i tako dalje, dokupljuju kao dodatne oprema.

PCPress.rs Image

Konica Minolta je kod „i“ serije najviše radila upravo na povećanju stepena automatizacije, kao i poboljšanju korisničkog interfejsa koji će korisnicima omogućiti da svoj posao sa MFP-om obave u najkraćem mogućem roku, pa se i tu primećuje razlika u odnosu na modele prethodne generacije MFP uređaja.

Pročitajte i:  GoPro Document Central: Za lako i bezbedno upravljanje poslovnim informacijama

Korisna adresa: Original Grupa

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,