TrendMicro

Konsultacije sa lekarima preko pametnog telefona

Nova aplikacija za konsultacije sa lekarima preko pametnog telefona. Jedna od udarnih vesti tokom prošle nedelje je bila pojava nove zdravstvene aplikacije sa sedištem u Južnoj Africi, putem koje možete da razgovarate sa medicinskom sestrom, doktorom ili stručnjakom za mentalno zdravlje direktno preko pametnog telefona.

PCPress.rs Image

Kena Health je aplikacija koja povezuje korisnike sa timom kvalifikovanih zdravstvenih radnika radi saveta, dijagnoze, recepata, bolovanja, pa čak i upućivanja specijalistima ili drugim mestima za negu. Aplikacija je namenjena svim pacijentima. Potreba se javila nakon što su kreatori aplikacije uvideli da ljudi odlažu medicinsku negu ili pribegavaju „doktoru Googlu“. Smatraju da ovaj pristup može da motiviše ljude da se javljaju lekarima a da se ne sreću sa čekanjem u redu, zakazivanjem i sličnim frustracijama.

Kena Health koristi timski pristup koji dodeljuje najpogodnije zdravstvene radnike za jedinstvene potrebe svakog pacijenta, na osnovu zajedničkog pogleda podataka tog pacijenta. Korisnici preuzimaju aplikaciju i registruju se za manje od dva minuta. Najpre časkaju sa Lindom, digitalnom asistentkinjom koja prikuplja opšte informacije o njihovom stanju kreirajući karton pacijenta. To znači da pacijenti ne moraju da ponavljaju svoje medicinske informacije u narednim koracima.

Nakon toga se korisnici direktno povezuju sa medicinskom sestrom kako bi se dobili dalji saveti ili ostvarili dalji koraci. Konsultacije se obavljaju putem teksta, glasa ili videa u aplikaciji. Kada je potrebna intervencija lekara sestre traže posebnu vezu sa lekarom unutar tima.

Očekuje se da će ova aplikacija korisno uticati na javno zdravlje.

Izvor: ItNewsAfrica

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: