BIZIT 2022

Kontraverzni političar iz BiH vlasnik akcija Crnogorskog Telekoma

Fahrudin Radončić, bosansko-hercegovački politički lider i medijski magnat, je za dve godine postao vlasnik četiri luksuzna apartmana u crnogorskoj marini Porte Montenegro, i akcija Crnogorskog Telekoma, u vrednosti višoj od 11 miliona KM, izveštava Centar za istraživačko novinarstvo (CIN).

PCPress.rs Image

Radončiću je u međuvremenu Hipotekarna banka Podgorice odobrila dva kredita u iznosu od skoro šest miliona KM. Upravo ovim novcem je bosansko-hercegovački magnat kupio jednu od nekretnina u Porto MontenegruOstatak novaca za kupovinu nekretnina i akcija Crnogorskog Telekoma, Radončić je crpeo iz sarajevskih firmi, novina Avaz i Avaz roto press-a. Zanimljivo je da je ove firme, inače, prodao bivšioj supruzi Azri Radončić, ali je očigledno zadržao pravo da utiče na bitne poslovne odluke Avaz roto press-a, uređivačku politiku, te izbor kadrova, piše, između ostalog, CIN.

Osnivač je Saveza za bolju budućnost u Bosni i Hercegovini, Radunčić je u periodu od 2012. do 2014. bio i ministar Ministarstva sigurnosti Vlade BiH. Da je reč o kontraverznom političaru i i biznismenu, govori i podatak, da je protiv Radončića podneta optužba u julu 2014. jer je izvršio pritisak na svedoka u slučaju ubistva Ramiza Delalića.

Pročitajte i:  Meta planira da smanji troškove za 10% ili više narednih meseci

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,