BIZIT 2022

Korisnici Windows 11 možda neće moći da otvaraju neke aplikacije

Zbog isteka digitalnog sertifikata, neki korisnici Windows 11 operativnog sistema će, možda, imati problema sa otvaranjem ili korišćenjem nekih ugrađenih aplikacija. Dok se problem ne reši, pogođeni korisnici mogu da instaliraju KB5006746 release preview update.

PCPress.rs Image

Ko je pogođen problemom?

Problem je otpočeo 1. novembra i, ukoliko nemaju instalirano KB5006746 ažuriranje (dostupno od 21. oktobra 2021. godine), neki korisnici neće moći da otvore ugrađene aplikacije ili delove aplikacija operativnog sistema. Međutim, ovo najviše važi za uređaje koji rade u S sistemu.

Lista aplikacija i funkcija koje su potencijalno pogođene u verziji 21H2, Windows 11 izgleda ovako:

  • Snipping Tool
  • Accounts page and landing page in the Settings app (S mode only)
  • Touch Keyboard, Voice Typing, and Emoji Panel
  • Input Method Editor user interface (IME UI)
  • Getting started and Tips

Da bi rešili probleme koji utiču na “Touch Keyboard”, “Voice Typing” i “Emoji Panel”, “Input Method Editor user interface (IME UI)”, “Getting Started” i “Tips feature”, pogođeni korisnici treba da instaliraju KB5006746 release preview update. Kompanija će celokupan problem rešiti u dogledno vreme, tako što će omogućiti prigodno ažuriranje.

Šta još?

U petak je Microsoft obavestio da korisnici prijavljuju probleme i sa mrežnim štampačem, nakon instaliranja ažuriranja Windows 11 KB5006674 i Windows 10 KB5006670, oktobarske zakrpe.

Kompanija Redmond, objasnila je da korisnici koji žele da se povežu sa printerima deljenim preko Windows print servera, mogu naići na određene greške koje ih mogu sprečiti da štampaju preko mreže.

Izvor: BleepingComputer

 

 

 

Facebook komentari:
SBB