BIZIT 2022

Korisnik protiv Google Maps: Kad put odvede u zaleđenu reku

Google Maps je sigurno jedna od najkorisnijih aplikacija od svih onih koje bi mogle da se nađu na Android i iPhone uređajima, te korisnicima nudi virtualne mape koje pomažu pri orijentaciji u nepoznatom prostoru.

PCPress.rs Image

Google je pre samo nekoliko dana najavio redizajn aplikacije, što znači da će do korisnika doći još korisnih funkcija, čak i do onih koji su sa Google mapom imali i određenih problema.

Jedan korisnik se nedavno požalio da ga je Google Maps aplikacija inspirisala da pokuša da prepešači zaleđenu reku. Korisnik je nakon nekoliko koraka propao kroz led koji nije izdržao njegovu težinu, a iz vode ga je izvukla vatrogasna ekipa. Vatrogascima je nakon toga objasnio da je za njegovu avanturu odgovoran Google Maps, budući da je u okviru virtualne mape navodno dobio putokaz koji je vodio upravo preko zaleđene površine.

PCPress.rs Image

Spasilačka ekipa mu je odmah objasnila da su mu mape najverovatnije sugerisale da reku pređe preko obližnjeg mosta, a ne preko leda, budući da Maps u navigaciji koristi samo proverene puteve, a ne prečice koje bi mogle da ugroze život onoga koji se orijentiše na ovaj način. Budući da se incident dogodio tri sata posle ponoći pretpostavlja se da je zbunjeni korisnik bio pod uticajem alkohola, što objašnjava nesporazum koji se, srećom, dobro završio.

Pročitajte i:  Google Hangouts se konačno gasi u novembru

Izvor: BGR

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,