BIZIT 2022

Kožni računar za poneti

HP je predstavio novi računar namenjen prvenstveno poslovnim korisnicima. U pitanju je HP Spectre Folio, konvertibilni laptop koji je spakovan u kožno kućište. Pri tome, bitno je naglasiti da se ne radi o metalnom kućištu koje je obloženo tankim slojem kože, već isključivo o kožnom kućištu. Ovakvo luksuzno pakovanje nudi poseban doživljaj prilikom dodira, ali i dodatni efekat – karakterističan miris kože. Proces izrade ovog kućišta HP je nazvao „manucrafturing“.

PCPress.rs Image

Laptop poseduje ekran od 13.3 inča osetljiv na dodir i proizvodi se u dve varijante – sa Intel Core i5 ili i7 procesorom. Opremljen je sa  16 GB RAM-a, dok je kapacitet skladišnog prostora do 2 TB. Baterija, prema navodima, izdržava oko 18h. Računar može da se koristi kao laptop ili kao tablet, a poseduje i olovku za pisanje po ekranu. Kućište je napravljeno 100% od kože i na raspolaganju su dve boje. Naravno, strukturne komponente su napravljene od metala, jer koža sama po sebi ne može da obezbedi dovoljnu čvrstinu.

Pročitajte i:  Acer donosi OLED i stereoskopski 3D bez naočara na svoje laptope - i još mnogo toga

Ukoliko vas interesuje ovaj laptop, prodaja će početi krajem ovog meseca, ali HP već sada prima rezervacije za njega. Cena se kreće od 1300 USD.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,