Kožni računar za poneti

HP je predstavio novi računar namenjen prvenstveno poslovnim korisnicima. U pitanju je HP Spectre Folio, konvertibilni laptop koji je spakovan u kožno kućište. Pri tome, bitno je naglasiti da se ne radi o metalnom kućištu koje je obloženo tankim slojem kože, već isključivo o kožnom kućištu. Ovakvo luksuzno pakovanje nudi poseban doživljaj prilikom dodira, ali i dodatni efekat – karakterističan miris kože. Proces izrade ovog kućišta HP je nazvao „manucrafturing“.

PCPress.rs Image

Laptop poseduje ekran od 13.3 inča osetljiv na dodir i proizvodi se u dve varijante – sa Intel Core i5 ili i7 procesorom. Opremljen je sa  16 GB RAM-a, dok je kapacitet skladišnog prostora do 2 TB. Baterija, prema navodima, izdržava oko 18h. Računar može da se koristi kao laptop ili kao tablet, a poseduje i olovku za pisanje po ekranu. Kućište je napravljeno 100% od kože i na raspolaganju su dve boje. Naravno, strukturne komponente su napravljene od metala, jer koža sama po sebi ne može da obezbedi dovoljnu čvrstinu.

Pročitajte i:  Apple predstavio 16-inčni MacBook Pro sa novim procesorima

Ukoliko vas interesuje ovaj laptop, prodaja će početi krajem ovog meseca, ali HP već sada prima rezervacije za njega. Cena se kreće od 1300 USD.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , ,