Kraj za predatorske komentare na platformi YouTube

Pošto su mediji u nekoliko navrata pisali o problematičnim praksama na platformi YouTube kada su dečiji sadržaji u pitanju, iz kompanije su se oglasili, te objavili da će ukinuti komentare na sadržajima u okviru kojih bude primećeno nepoželjno ponašanje.

Naime, u komentarima ispod nekih video sadržaja koji su namenjeni deci u više navrata je primećeno predatorsko ponašanje, te su se iz kompanije oglasili navodeći da će, iako takvi komentari nikada nisu bili dozvoljeni u okviru platforme, sada biti preduzete dodatne mere da se takvom ponašanju stane na put. Oni koji su se javnosti obratili u ime kompanije dodali su i da sarađuju sa Nacionalnim centrom za nestalu i eksploatisanu decu kako bi ovakvi komentari, te korisnici bili pravovremeno prijavljeni vlastima.

Iz kompanije su najavili i dodatne promene koje se tiču nedavnih kritika u vezi sa načinom na koji se sadržaji nude deci, te dodali da će se iz takvih videa odmah uklanjati reklame, čime će im se za početak onemogućiti da zarađuju od nezakonitih radnji, da bi konačno bili i uklonjeni.

Pročitajte i:  Facebook nije uspeo da blokira 20% video snimaka masakra na Novom Zelandu

Izvor: The Verge

Facebook komentari: