PC Press Hosting 2020

“Kripto-zima” bi mogla da se završi novim usponom Bitkoina

Iako kripto-industrija traži brojne popravke kako bi funkcionisala još bolje, čini se da su kriptovalute ponovo krenule uzlaznom putanjom.

Bitkoin se najčešće koristi kao merilo toga koliko su kriptovalute uspešne, i u poslednje vreme ponovo obećava napredak. Tako je došao do vrednosti od devet hiljada dolara, što je nadomak cifre od 10 hiljada dolara koju su eksperti očekivali ove godine. Ako se ima u vidu da smo tek ušli u treći kvartal 2020, izgleda verovatno da se bližimo kraju takozvane „kripto-zime“.

Mnogi eksperti i dalje oprezni

Uprkos napretku, mnogi eksperti su i dalje oprezni, a najviše zbog toga što veruju da je Bitkoin još uvek nestabilna investicija. Naime, ova kriptovaluta je u periodu između 2013. i 2016. varirala između vrednosti od 400 i 1.242 dolara, da bi 2017. došla do 4.400, i istu godinu završila sa rekordnih 20 hiljada, a nakon što je u septembru iste godine pala na „samo“ dve hiljade.

Drugi, pak, veruju da je kriza gotova, te predviđaju rast Bitkoina u narednih 10 godina. Tako se predviđa put stabilnosti, u okviru kojeg će se bolje razumeti kako kriptovalute funkcionišu. Budućnost Bitkoina se u tom kontekstu poredi sa putem koji je prevalio internet, pa se očekuje da se ova digitalna valuta razvija slično kao što je internet to činio od 1995. godine.

Pročitajte i:  Veliki kripto-investitori: Vrednost Bitkoina će stići do nule

Oprezne investitore ipak brinu mnoga pitanja na koja još uvek nisu dobili odgovor, ali se ipak ističe da bankarski sistemi teže tome da kriptovalute prikažu kao nestabilnu investiciju, a kako bi sačuvali sopstvenu prevlast. Stručnjaci napominju da njihove analize nisu predlozi za investicije, što znači da su kripto-entuzijasti odgovorni za svoje odluke.

Izvor: CoinTelegraph

Facebook komentari:
PC-Auto

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.