BIZIT 2022

“Kripto-zima” bi mogla da se završi novim usponom Bitkoina

Iako kripto-industrija traži brojne popravke kako bi funkcionisala još bolje, čini se da su kriptovalute ponovo krenule uzlaznom putanjom.

PCPress.rs Image

Bitkoin se najčešće koristi kao merilo toga koliko su kriptovalute uspešne, i u poslednje vreme ponovo obećava napredak. Tako je došao do vrednosti od devet hiljada dolara, što je nadomak cifre od 10 hiljada dolara koju su eksperti očekivali ove godine. Ako se ima u vidu da smo tek ušli u treći kvartal 2020, izgleda verovatno da se bližimo kraju takozvane „kripto-zime“.

Mnogi eksperti i dalje oprezni

Uprkos napretku, mnogi eksperti su i dalje oprezni, a najviše zbog toga što veruju da je Bitkoin još uvek nestabilna investicija. Naime, ova kriptovaluta je u periodu između 2013. i 2016. varirala između vrednosti od 400 i 1.242 dolara, da bi 2017. došla do 4.400, i istu godinu završila sa rekordnih 20 hiljada, a nakon što je u septembru iste godine pala na „samo“ dve hiljade.

Drugi, pak, veruju da je kriza gotova, te predviđaju rast Bitkoina u narednih 10 godina. Tako se predviđa put stabilnosti, u okviru kojeg će se bolje razumeti kako kriptovalute funkcionišu. Budućnost Bitkoina se u tom kontekstu poredi sa putem koji je prevalio internet, pa se očekuje da se ova digitalna valuta razvija slično kao što je internet to činio od 1995. godine.

Pročitajte i:  Bitcoin ponovo pao ispod 20.000 dolara

PCPress.rs Image

Oprezne investitore ipak brinu mnoga pitanja na koja još uvek nisu dobili odgovor, ali se ipak ističe da bankarski sistemi teže tome da kriptovalute prikažu kao nestabilnu investiciju, a kako bi sačuvali sopstvenu prevlast. Stručnjaci napominju da njihove analize nisu predlozi za investicije, što znači da su kripto-entuzijasti odgovorni za svoje odluke.

Izvor: CoinTelegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,