BIZIT 2022

Kroz novu donaciju nastavak saradnje kompanije LG i Mašinskog fakulteta

Kompanija LG Electronics donirala je Mašinskom fakultetu u Beogradu Multi V III sistem, jedan od najnaprednijih komercijalnih rešenja za hlađenje i grejanje.

Donacija kompanije LG Electronics Masinskom fakultetu u Beogradu_Fotografija 1Njega će studenti koristiti za obuku i istraživanje, kao i za simulacije, testiranja i merenja u okviru obrazovnog i naučnog programa na fakultetu.

„Ove instalacije će sem stvaranja boljih uslova za rad i studiranje, prvenstveno doprineti praktičnoj obuci studenata, budućih stručnjaka za klimatizaciju, koji će deo nauke koju izučavaju na fakultetu videti i u direktnoj primeni, uz mogućnost da sami puštaju u rad sisteme putem računara i prate reagovanja sistema klimatizacije na svaku promenu”, izjavio je profesor Branislav Živković sa katedre za termotehniku.

„Poslovna filozofija kompanije LG Electronics se od samog početka zasniva na podsticanju i osnaživanju mladih i kvalitetnih kadrova,“ izjavio je Young Wong Lee, generalni direktor kompanije LG Electronics Magyar Kft. „Kroz dugogodišnju saradnju sa Mašinskim fakultetom u Beogradu, naša kompanija ima za cilj da što više doprinese razvoju mladih inženjera, kao i lokalnim zajednicama u kojoj će ovi stručnjaci jednog dana raditi.”

Ova donacija, koja treba da podstakne funkcionalno i praktično obrazovanje budućih inženjera iz Srbije, dodatno će proširiti saradnju kompanije LG Electronics i Mašinskog fakulteta Univeziteta u Beogradu, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Iznenađujuća vest o Android Samsung Galaxy mogle bi naterati Apple da preispita svoj iPhone
SBB

Tagovi: