N Central domination

Škrtice napunile Dom Omladine

Beogradska publika je definitivno željna pravog rock’n’roll-a. 18. oktobra 2014. godine u Domu Omladine u Beogradu održan je koncert nove supergrupe Škrtice koju čine dobro poznata imena domaće rock scene: Cane (Partibrejkersi), Kole (Veliki prezir), Boris Mladenović (Jarboli) i ritam sekcija benda Straight Mickey and the Boys Boca i Danilo. Šta reći.

Skrtice-01

Dom Omladine bio je prepun kao nekada, iako je na binu izašao publici relativno nepoznat bend. Kakav lep prizor. Razmišljao sam čime je on iznenadno izazvan. Deo publike je sigurno došao na koncert zbog radoznalosti da čuje Caneta u novom bendu, ali ne treba zaboraviti i na značajan deo onih koji su poštovaoci Velikog Prezira, Jarobola, kao i grupe Straight Mickey and the Boys.

Bazični garažni rock’n’roll, energičan i eksplozivan sa izletima u alternativan i eksperimentalan zvuk držao je publiku na nogama nešto više od sat vremena. Za kraj rekao bih da su Škrtice fenomenalno izmešane karte vrhunskih predstavnika pravog garažnog rock’n’roll-a. I kada je nešto iskreno, desi se sjajan koncert, pun Dom Omladine i beskrajno dobar provod.

Skrtice-03

Ipak ostaje nešto što nikako neću shvatiti. Zašto moramo da čekamo da stari bendovi mešaju karte i nastupaju kao nove i perspektivne snage. Zašto novi bendovi ne mogu ni sanjati da sviraju u Domu Omladine, a kamo li da ga napune svojim koncertima. Oni misle da imaju sve, a ipak nešto nedostaje. Poslednji je čas da mlađima poklonimo malo više pažnje, inače će stari dobri rock’n’roll odlaskom velikih majstora biti potpuno zaboravljen.

Fotografije: Wood

Predrag Jovanović
Računajte na računare

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: