Top50 Glas publike

Kuća koja može da se izgradi za jedan dan

Agencija „People’s Architecture Office” poznata je po tome što veruje da arhitektura pripada narodu, te da bi trebalo da bude dostupna svima, ali i da uključuje inovacije, kvalitet i autentičnost, a usluge koje pruža uključuju i gradnju uz korišćenje ploča koje su konstruisali stručnjaci iz ove firme, a koje imaju integrisane instalacije, što omogućava da se kuća podigne u toku jednog dana, a uz prosto praćenje uputstava i korišćenje inbus ključa.

PCPress.rs Image

Tako je ovu agenciju nedavno unajmio mladi bračni par iz Pekinga, a za nadogradnju porodičnog doma u istorijskom delu ovog grada. Ovde se nije radilo o uobičajenoj restauraciji, već o potpunoj izmeni koncepta kuće u kojoj ova porodica živi. Kuća je specijalno projektovana za potrebe ovog para, a sastavljena je od ploča koje su prethodno sklopljene u fabrici. To podrazumeva ugrađene električne i vodovodne instalacije, koje omogućavaju da se kuća izgradi tako što se ploče jednostavno sklope na odgovarajući način.

Iako se trude da dizajn prilagode korisniku, iz agencije tvrde da se on ne zasniva samo na željama i emocijama klijenta, već na racionalnoj debati koja uključuje sve strane.  Za izgradnju ovakve kuće je, navodno, potrebno 30 puta manje novca nego za kupovinu stana u Pekingu.

Pročitajte i:  Rade kao pčele: Dronovi koji grade kuće

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,