Kupite Pixel i ne brinite o prostoru za čuvanje slika

Kada su Google Pixel i Google Pixel XL lansirani prošle godine, kompanija Google je vlasnicima tih modela obećala neograničeni prostor za skladištenje fotografija i video sadržaja na platformi Google Photos. Obećanje nije uključivalo bilo kakvo vremensko ograničenje, te je informacija da će vlasnicima novih Pixel 2 I Pixel 2 XL modela biti omogućena ista usluga, ali samo do 2020. godine, zabrinula i vlasnike modela prve generacije. Tako se postavilo pitanje da li će to ograničenje važiti i za njih, te šta će se posle isteka pomenutog roka dogoditi sa njihovim fotografijama i video sadržajima originalnog kvaliteta.

PCPress.rs Image

Prema predstavnicima iz kompanije Google, prostor za skladištenje fotografija i video sadržaja koji budu napravljeni Pixel 2 I Pixel 2 XL modelima će vlasnicima biti omogućen i posle 2020. godine, ali će moći da ih sačuvaju samo u “high-quality” formatu, što je korak unazad u odnosu na sadržaje koji se čuvaju u formatu originalnog kvaliteta.

Retko je da ranije verzije nekog modela telefona imaju bolje opcije od novih modela, ali se u ovom slučaju upravo to dogodilo – vlasnici Pixel i Pixel XL modela će svoje sadržaje moći da skladište bez vremenskog ograničenja na platformi Google Photos, i to u formatu originalnog kvaliteta, dok će vlasnici novih modela u toj usluzi moći da uživaju samo u naredne tri godine.

Pročitajte i:  Google pretraga sada ima tjuner za gitaru

Izvor: PhoneArena

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , ,