ePlaneta

Kurt Kelty jedan od direktora napustio kompaniju Tesla

Tesla.Inc direktor Kurt Kelty, koji je radio na tehnologiji baterija za Tesla automobile, je napustio kompaniju. Pre njega, početkom godine kompaniju je napustio finansijski direktor Jason Wheeler, bivši administrator u Google-u.

PCPress.rs Image

Kurt Kelty se pridružio kompaniji Elon-a Musk-a 2006. Prethodno je više od 14 godina radio u Panasonic Corp, Teslinom partneru za ogromnu fabriku baterija blizu Rina, država Nevada.  Prema LinkdIn profilu Kurt Kelty je upravo vodio pregovore sa Panasonic-om u vezi te fabrike.

„Možemo da potvrdimo da je Kurt Kelty otišao da istraži nove prilike i želimo da mu zahvalimo za sve za šta je učinio za Teslu“, dala je kompanija izjavu u utorak 1. avgusta 2017, bez obaveštenja ko je preuzeo poslovne obaveze Kelty-a.

Vest o odlasku Kelty-ja je došla baš kada se Tesla.Inc našao na kritičnoj raskrsnici. Tesla je počeo da pravi automobile koji su pristupačniji i cilj mu je da mesečno do decembra ove godine proizvedi 20.000 Tesla 3 automobila.

Isporuke više od 22.000 Model-a S sedana i Model X sportskih vozila u drugom kvartalu usporene su nedostatkom 100 kWh pakovanja baterija.

Pročitajte i:  Apple dodaje upozorenja za iPhone  

Teslin i Kelty-jev prethodni poslodavac Panasonic, imali su ugovor oko distribucije 1,8 milijardi baterijskih ćelija tokom 2017. za Model S i Model X.

Za Model 3, kompanije su zajednički razvile novu nešto veću cilindričnu bateriju nego što se koristi u Teslinim postojećim modelima.

 

Izvor: Bloomberg Technology

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,