TrendMicro

Kyocera kreirala e-Ink telefon

U vreme kada se proizvođači trude da naprave što veće telefone, sa što više funkcija, Kyocera je pokušala da skrene pažnju na sebe drugačijim pristupom.

PCPress.rs Image

Oni su napravili mali telefon Kyocera Card Keitai KY-01L, veličine kreditne kartice (9 x 5 cm), debljine samo 5 mm i mase 47 grama. Ipak, njegova glavna osobina je da poseduje e-Ink ekran sličan kao na e-book uređajima. Telefon nema kameru, kao ni Bluetooth modul, a mala baterija obezbeđuje 100 časova autonomije i 110 minuta razgovora.

Telefon može da obavlja osnovne poslove, kao što su ostvarivanje i primanje poziva, slanje poruka i ima mogućnost surfovanja internetom. Naravno, doživljaj surfovanja je potpuno drugačiji na monohromatskom e-Ink ekranu, pa će biti potrebno malo navikavanja na takav prikaz. Na telefon nije moguće instalirati nove aplikacije. Otporan je na vlagu, što znači da ga možete koristiti po kiši, ali ne i potapati u vodu.

Kyocera KY-01L je osmišljen kao drugi telefon za vlasnike koji već poseduju pametni telefon sa velikim ekranom, jer je zbog malih dimenzija zgodan za nošenje u džepu. U prodaji će se naći, prvo u Japanu, tokom sledećeg meseca, a cena će mu biti oko 280 USD.

Pročitajte i:  Kalifornija ozvaničila digitalne registarske tablice

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,