Google: Lajavko – nova edukativna Android igra

Google Play prodavnica aplikacija od juče je dostupna za još jednu aplikaciju domaćih autora – Lajavko. Radi se Android igri namenjenoj pre svega najmlađima, čiji sastavni deo je edukacija o različitim rasama pasa.

barkIgrači u Lajavku prolaze kroz četiri „sveta“ sa po četiri nivoa, a cilj igre je dovesti glavnog junaka, psa, bezbedno kući.

Može se birati  između četiri rase pasa, a za sada su to nemački ovčar, labrador retriver, haski i bokser.

„Planirano je da, ukoliko se pokaže interesovanje za ovaj tip igrice, redovno objavljujemo nove rase i svetove, kako bi ljubitelji pasa mogli lako da se igraju sa svojom omiljenom rasom psa“, kaže Marko Jevtić, jedan od osnivača.

On objašnjava da je glavni motiv sa pravljenje ove igrice taj da se napravi neka igrica bez eksplicitnog nasilja, koja bi bila izazovna za igranje, a opet uz koju bi nešto moglo i da se nauči.

„Igricu smo napravili jer volimo pse, ali i jer smo primetili da roditelji dolaze često u situaciju da im deca traže telefon ili tablet, a onda se šokiraju kad vide kakve igrice igraju ili kakve klipove gledaju. Pokušali smo da im pružimo igricu koja je neobavezna, laka za igranje, a opet da usput mogu da pokupe i neke informacije koje nisu školsko gradivo prema kom bi imali otpor“, kaže on.

Pročitajte i:  Preinstaliran malver pronađen u klasičnim telefonima

U pripremi je i verzija na engleskom – „Bark“, koja bi uskoro trebalo da bude objavljena.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,