ePlaneta

Langogo Pocket: Prevođenje u realnom vremenu

Oni koji se spremaju za put u zemlju čiji jezik ne poznaju obično prvo potraže najbolje aplikacije za prevođenje, kojih već ima mnogo, te su neke i prilično funkcionalne. Najveći problem sa ovakvim aplikacijama je potreba za internet konekcijom, te konstantno unošenje nepoznatih reči, a problem bi mogao da reši Langogo PocketAI džepni prevodilac.

PCPress.rs Image

Langogo Pocket ne samo da sa nepoznatog jezika prevodi u realnom vremenu, već ima i sopstvenog digitalnog asistenta, te globalni wifi hotspot koji rešava problem dostupnosti interneta. Za razliku od drugih prevodilaca, Langogo koristi specijalne algoritme koji integrišu 24 najpoznatije neuralne mreže za prevođenje, uključujući i one koje su proizveli Google i Microsoft. Zahvaljujući tome može da prevodi sa 105 jezika, te da uspešno tumači i akcente i dijalekte.

PCPress.rs Image

AI prevodilac ima dva modela za prevođenje: onaj koji se koristi za jednostavne radnje, te onaj koji može da se koristi tokom složenijih razgovora. Prvi, takozvani one-button model, se koristi kada se, na primer, naručuje nešto u restoranu, pa je dovoljno da korisnik pritisne dugme sa strane i izgovori narudžbinu, da bi Langogo za manje od sekunde izgovoreno preveo na izabrani jezik. Model za prevođenje tokom razgovora kreiran je za kompleksnije situacije, te prevodilac „sluša“ sve što ga okružuje, dok uspešno redukuje buku, i filtrira samo ljudske glasove. Korisnik dobija prevedene rečenice, te čitave pasuse, što mu omogućava da vodi složene razgovore na jeziku koji ne poznaje.

PCPress.rs Image

Langogo ima 3,1-inčni retina displej koji se kontroliše uz pomoć dodira, te digitalnog asistenta Euri, koji se aktivira preko glasovnih komandi, te pomaže u izboru restorana i pronalaženju lokacija. Eksperti ističu da se radi o najpreciznijem AI prevodiocu koji ne samo da prevodi u realnom vremenu, već korisniku nudi i druge vitalne funkcije koje poboljšavaju kvalitet putovanja.

PCPress.rs Image

Izvor: Futurism

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,