BIZIT 2022

Lansirana probna verzija servisa Google Music

PCPress.rs ImageGoogle je u utorak, desetog maja, lansirao probnu verziju novog digitalnog muzičkog servisa koji će omogućiti korisnicima da aplouduju svoje muzičke zbirke na servere kompanije. Iako je Google više od godinu dana pokušavao da dobije dozvole od četiri najveće muzičke kompanije, probna verzija je lansirana bez dozvole. Istu strategiju je koristio Amazon kad je u martu lansirao svoj muzički servis u oblaku.

Korisnici će moći da aplouduju svoje muzičke arhive na svoje naloge na Google-ovim serverima, a oni koji imaju uređaje zasnovane na Android-u moći će da im pristupaju i kad nisu onlajn. Dok je servis još u beta verziji, korisnici će moći da se pridruže servisu samo ako dobiju pozivnicu. U početku će prvenstvo imati vlasnici tableta Motorola Xoom, prvog uređaja koji koristi Android 3.0. Posle toga će se kompanija okrenuti i ostalim korisnicima koji zatraže pozivnicu, što mogu učiniti na Music.Google.com. Servis će u početku raditi samo u Americi i biće besplatan dok je u beta verziji.

Google je pažljivo osmislio novi servis kako bi izbegao kršenje autorskih prava. U suštini, korisnici prave lične kopije svojih muzičkih arhiva, koje prebacuju u oblak.

Pročitajte i:  Ažuriranje Google Discover-a dodaje veoma traženu funkciju za personalizaciju vašeg fida

Izvor: CNET News

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,

One thought on “Lansirana probna verzija servisa Google Music

Comments are closed.