Top50 Glas publike

Lazarević: Prodaja digitalne dividende krajem 2014.

Državni sekretar Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stefan Lazarević izjavio je danas, da bi nakon završetka digitalizacije mogla da počne prodaja digitalne dividende krajem 2014. godine, od koje bi Republika Srbija trebalo da dobije oko 100 miliona evra.

Stefan-18-1024x682
Otklonjene su sve tehničke prepreke za završetak tog procesa, poručio je Lazarević u Skupštini Srbije na drugom javnom slušanju “Digitalizacija – racionalno korišćenje frekvencijskog spektra”.

Državni sekretar je rekao da će nakon završetka digitalizacije doći do oslobađanja dela radio frekvencijskog spektra odnosno tzv. digitalne dividende koja će putem javnog tendera biti data na korišćenje telekomunikacionim operaterima.

Do kraja iduće nedelje biće završena studija o digitalnoj dividendi koja će predstaviti najbolje primere iz evropske prakse o njenom korišćenju, koju će objaviti Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Na skupu je istaknuto da je razvoj brodbenda ključan za razvoj ekonomije u 21. veku, a da je našoj zemlji neophodna nova strategija o kojoj će se detaljnije diskutovati na javnoj raspravi sledeće nedelje.

Izvor: mtt.gov.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,