TrendMicro

Lažni malver: Kad hakeri kradu od hakera

Bezbednosni eksperti su nedavno prijavili cyber napade u kojima hakeri ciljaju hakere, a uz pomoć alatki za pravljenje malvera.

PCPress.rs Image

U procesu se koristi i preuzimanje kontrole nad uređajima žrtava, a uz pomoć „clipboard stealers“ alata koji se na forumima podmeću kao pomagala za pravljenje malicioznih programa. Preko njih se dobija pristup pogođenim uređajima, a obično se koriste za nadgledanje novčanika za kriptovalute, a kako bi se njihove adrese zamenile adresama napadača, te se sva sredstva preusmeravala na njihove račune.

Na forumima se već neko vreme nude ovakvi alati, a razlika je u tome što su modifikovani tako da hakerima omogućavaju da napadaju druge hakere. Na različitim prodajnim mestima mogu da se nađu lažni BitRAT i Quasar RAT malveri koji obično koštaju između 20 i 100 dolara, te kupcima omogućavaju da i sami izvode napade.

PCPress.rs Image

Cyber kriminalci koji ciljaju obične građane su već uobičajena pojava, ali nije retko ni da napadaju druge hakere, budući da tako ponekad mogu da dođu do ozbiljnog plena. Neiskusni cyber prestupnici lako mogu da postanu meta, a sve zvuči kao priča o nekom uvrnutom osvetniku koji krade od drugih lopova da bi sve zadržao za sebe.

Pročitajte i:  Opasnost: Chrome i maliciozne ekstenzije

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,