Cove

LC M27-FHD-165-C monitor – Zakrivljeno je u modi

Zakrivljeni monitori sve su prisutniji na tržištu i to u raznim cenovnim kategorijama. LC Power, poznat po napajanjima, kućištima i kulerima, sada širi svoju ponudu i na monitore!

PCPress.rs Image

Kućište kod ovog monitora izgleda sasvim pristojno, čak i bolje od modela približne cene s tankim ramom oko ekrana. Postolje je jednostavno i efikasno. Napravljeno je od težeg metala, što daje neophodnu stabilnost za 27“ monitor. Jedina mana je odsustvo podešavanja po visini, pa se korisnik mora zadovoljiti fabričkom visinom i podešavanjem ugla gledanja. Ukoliko se želi nešto više, tu je opcija upotrebe zidnog ili nekog drugog nosača. Ipak, M27-FHD-165-C je zakrivljeni monitor ispred kojeg je samo jedna optimalna pozicija za sedenje, pa dodatno podešavanje ne bi trebalo biti potrebno.

PCPress.rs Image

Zakrivljeno

Deklarisano zakrivljenje je 1500R, što u teoriji znači da je optimalno sedeti na razdaljini od metar i po. Tada zakrivljen monitor pruža ono što bi trebalo, prikaz slike bez distorzije na ivicima, s uglom gledanja koji je isti ka svim delovima monitora. U „gejmerskoj” praksi pomenuta distanca nije lako ostvariva jer igrači imaju običaj da sede relativno blizu monitoru.

Pročitajte i:  LC Power GaN punjač: Jedan za sve

Kvalitet prikaza je odličan, posebno kada imamo u vidu kategoriju i cenu ovog monitora. Probijanje pozadinskog osvetljenja postoji u uglovima, što je i očekivano, ali se to može primetiti samo baš u „mračnim” situacijama na ekranu. Prikaz boja je sasvim korektan, uz dobar kontrast od 3000 : 1, što je i jedna od pozitivnih karakteristika VA panela. Konkretan panel u M27-FHD-165-C monitoru je Samsung-ov. Izbor ovog VA panela je za pohvalu, posebno spram TN panela koji su standardni u ovoj kategoriji. VA panel u M27-FHD-165-C modelu, pored drastičnog boljeg kvaliteta od TN opcije, ima i visoku frekvenciju osvežavanja od 165 Hz uz odziv od 4 ms. Ovi parametri više nego dovoljni za konkurentan gejming. Zbog toga je VA panel koji ima M27-FHD-165-C optimalan izbor.

PCPress.rs Image

Ovo je tačno i kada je u pitanju Full HD rezolucija. Na 27“ monitoru 1920 × 1080 piksela ne izgleda toliko oštro, te je za ovu dijagonalu bolja 1440p rezolucija. Međutim, ne smemo zaboraviti glavnu primenu ovog monitora. Za maksimalan učinak pri osvežavanju od 165 Hz, neophodno je da procesor i grafička karta imaju dovoljno snage da u određenoj rezoluciji izbace upravo ovaj broj frejmova u sekundi. Kako M27-FHD-165-C podržava FreeSync tehnologiju, ovaj monitor je bolje koristiti s Radeon kartama. Upotrebom FreeSync opcije, čak u slučaju kada broj frejmova padne ispod 165, monitor će automatski korigovati osvežavanje kako bi ono bilo u skladu s brojem trenutno izbačenih frejmova od grafičke karte.

Pročitajte i:  LG predstavio super-visoki DualUp monitor

Pristupačan kvalitet

Kada je reč o ceni, uglavnom sve s prefiksom gaming bude skuplje. LC Power, kao ekonomičan proizvođač, igra na tu kartu, nudeći monitor dobrih karakteristika po konkurentnoj ceni od 28.000 dinara. Iako trenutno na tržištu postoje modeli mnogo poznatijih proizvođača sa sličnim karakteristika i po veoma približnoj ceni, LC Power M27-FHD-165-C ipak nudi nešto više, poput boljeg odziva ili kvalitetnog panela.

PCPress.rs Image

Budući da LC Power daje garanciju od tri godine, stižemo do sasvim pristojnog gaming monitora za nešto manje novca. Još jedna opcija za uštedu jeste izbor 144 Hz modela, jer je u praksi razlika između 144 Hz i 165 Hz vrlo mala. Bez obzira za koju varijantu se opredelite, činjenica je da monitori s visokom frekvencijom osvežavanja više nisu toliko skupi, a igranje na ovakvom monitoru kudikamo je bolje nego na klasičnim 60 Hz modelima, bez obzira na rezoluciju ili dijagonalu.

Korisna adresa: mid9.rs

Facebook komentari:
Data centri 2022

Tagovi: , ,