LC Power Soul Blades X: Povoljno gejming kućište

LC Power Soul Blades X Gaming kombinuje modernu konfiguraciju unutrašnjih komponenti, dobar kvalitet finalne obrade i MicroATX format.

PCPress.rs Image

Kuća gejming računara

Pozicija za napajanje nalazi se u donjem delu kućišta, što je moderno rešenje, a isto važi i za poziciju za 3,5“ hard-diskove. Ovaj deo kućišta odvojen je pregradom, čime se toplota koju stvaraju hard-diskovi i napajanje ne meša sa ostatkom vreline koju stvaraju procesor i grafička karta. Kada je prostor za grafiku u pitanju, kartica može biti maksimalne dužine od 33,4 cm pa treba obratiti pažnju prilikom izbora GPU rešenja – kao i uvek kod kompaktnih kućišta.

Za procesor, mora se paziti na prostor od 16 cm, koliko ga ima za izbor adekvatnog hlađenja. Pokazalo se da je to u praksi sasvim dovoljno, čak i kada se gleda u pravcu overklokinga. Mašinu ne hladi samo CPU kuler, već znatno pomažu dodatni ventilatori kućišta, kojih može biti šest. S gornje strane, po dva ventilatora dimenzija 12 ili 14 cm, dok se s prednje strane mogu staviti tri „dvanaestice” (što je, po nama, bolja opcija) ili eventualno dva 14 cm ventilatora. Na kraju, sa zadnje strane je prostor za jednu „dvanaesticu” koja treba da izbacuje vreo vazduh napolje.

Pročitajte i:  ASUS ROG Strix G15 Advantage Edition - Crvena boja strasti

Kompaktan prostor

Imajući u vidu dimenzije MicroATX kućišta, ovim prostorom za ventilatore obezbeđeno je dobro hlađenje. Ono što se mora platiti kroz MicroATX format jeste manje prostora za hard-diskove. Tako pored dva standardna, iznad pregrade postoje još dva 2,5“ SSD slota.

Naravno, svuda gde je prisutan sufiks gaming, tu mora nešto da šljašti pa tako Soul Blades_X ima ceo LED red koji može da menja boje. Jedina realna mana Soul Blades_X kućišta jeste podržani broj USB konektora, pa ih ima samo tri: jedan USB 3.0 i dva USB 2.0. Budući da je broj USB uređaja koje koristimo u današnje vreme sve veći, koristilo bi da se tu nalaze bar još dva USB 3.0 porta. Sa cenom od 4.500 din, ovo kućište je dobro ulaganje u moderan gaming koncept.

Korisna adresa: Mid9.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,