Zebra

Lego Batmobile: Novi model od 3.306 delova

Najprestižnijim Lego modelom se, bar među ljubiteljima Star Wars franšize, sve do sada smatrao Millenium Falcon sa 7.500 delova i cenom od 800 dolara, ali bi Batmobile Tima Burtona mogao da preuzme tu titulu, iako ima duplo manje Lego elemenata.

Sa 3.306 delova Burton Batmobile (model iz 1989.) spada u modele koji nemaju toliko detalja kao veći Star Wars eksponati, ali oni koji su ga testirali tvrde da je izazovniji i komplikovaniji, uglavnom zbog krivina koje su zaštitni znak ovog kultnog automobila. Pored dizajna, novi Lego model nudi i funkcije koje ga čine poželjnom igračkom, pa se tako vetrobran pomera slično kao kod modela iz filmova o Batmanu. I unutrašnjost automobila donosi određene prednosti, a najpre zbog velikog broja detalja, posebno na kontrolnoj tabli koja je pokrivena svetlećim i drugim tasterima. Volan može da se upotrebi za menjanje smera, budući da kontroliše prednje točkove, a problem je jedino u tome što nije baš jednostavno dođi do upravljača, budući da model meri tek 58 centimetara u dužinu.

Pročitajte i:  Hubble Space teleskop od Lego blokova

Lego Batmobile bi do kupaca trebalo da stigne već 29. novembra, po ceni od 250 dolara, a taman na vreme za prazničnu euforiju.

Izvor: Gizmodo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,