Top50 Glas publike

Lego McLaren Senna: Maketa najpopularnijeg superautomobila

Kada se udruže Lego i McLaren dobije se maketa automobila koja je zabavna, te može da se koristi za zajedničku promociju, ali koja nije za vožnju, te nije na prodaju.

PCPress.rs Image

Nekoliko meseci nakon što je predstavila potpuno funkcionalnu Bugatti Chiron Lego verziju, Lego grupa se pojavila sa još jednom kreacijom u prirodnoj veličini, a ovoga puta je to interaktivni model McLaren Senna, koji se sastoji od 467.854 odvojenih Lego kockica. Za dizajn i razvoj automobila-igračke bilo je potrebno oko 2.210 sati, da bi ga tim od 42 eksperta potom sklapao još 2.725 sati. Za razliku od Lego Chiron-a, McLaren Senna nije za vožnju, ali sadrži ista sedišta, volan, papučice i gume kao i originalni model. Tako ljubitelji automobila i Lego proizvoda mogu da uđu u automobil, koji nakon pritiska na dugme simulira zvuk motora, uključuje svetla i infositem.

Imenovana po legendarnom vozaču Formule jedan – Ayrtonu Senni –  McLaren Senna je najlakši i najbrži automobil koji je moguće voziti na regularnim putevima. Lego verzija je nešto masivnija, te meri oko 1.520 kilograma, što je čini za oko 500 kilograma težom od originala.

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,