BIZIT 2022

Lekcija iz programiranja od droida iz Ratova zvezda

Mali droid, jedan od glavnih junaka Ratova zvezda, pojavio se i u okviru novog programa za učenje kodiranja. Na taj način, pored toga što zabavlja decu, usput ih i uči osnovama kodiranja.

PCPress.rs Image

Naime, droid kompanije LittleBits deci omogućava da izaberu jednu od šest ponuđenih misija, te je reše u okviru prilagođene aplikacije uz pomoć kodiranja. Tako robot decu uči kroz igru, budući da kroz rešavanje misija uče osnove koda, a tokom igre ih motiviše i to što nakon svake pređene misije robot stiče nove veštine.

PCPress.rs Image

Na tržištu se već nalazi veliki broj igračaka za koje se tvrdi da imaju i edukativnu funkciju, što često nije slučaj, a kompanija LittleBits je već stekla reputaciju proizvođača koji deci donosi igračke koje su jednostavne za upotrebu. Sve aktivnosti droida – od sklapanja, do rešavanja misija, oslanjaju se na Droid Inventor aplikaciju, koja je kompatibilna i sa iOS, i sa Android operativnim sistemom. Misije se kreću od sklapanja robota do programiranja uz pomoć prilagođenog koda, te svaka od njih sadrži jasna uputstva, a mnogi od koraka imaju i video instrukcije u kojima deca mogu da vide šta bi tačno trebalo da urade.

Pročitajte i:  Magnetni mikroroboti za četkanje i čišćenje zuba koncem

Star Wars Droid Inventor paket može da se nabavi za 85 dolara, a kreatori, te roditelji koji su imali prilike da ga testiraju, tvrde da decu uči različitim veštinama.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,