BIZIT 2022

Lenovo drugi najveći proizvođač kompjutera na svetu

PCPress.rs ImageKompanija Lenovo premašila je Dell i zvanično zauzela drugo mesto po broju isporučenih računara u svetu, preliminarni su podaci objavljeni danas od strane kompanije IDC, vodeće svetske kompanije u oblasti istraživanja tržišta.

Nakon pet kvartala u toku kojih je bila kompjuterska kompanija sa najbržim rastom među najboljim svetskim kompanijama, preliminarni IDC izveštaji govore u prilog tome da kompanija Lenovo postiže rekordan tržišni udeo od otprilike 13,7 odsto i rekordan kvartalni obim isporuke sa otprilike 12,6 miliona isporučenih uređaja.

PCPress.rs ImageGeneralni direktor kompanije Lenovo, Yuanqing Yang, izjavio je:
„Lenovo je uhvatio fantastičan zamah na tržištu i pretekao svoja dva konkurenta da bi stigao na 2. mestu na svetskom tržištu kompjutera za samo dva kvartala. Ovo je najbolji rezultat koji je Lenovo postigao u prodaji računara i, s obzirom na trenutno konkurentno okruženje, to nas čini glavnim pretedentom na mesto broj jedan. Napredujemo i u oblasti prodaje računara namenjenih kompanijama i potrošačima – a naši kupci znaju da smo u potpunosti posvećeni tržištu ličnih kompjutera. U isto vreme nastavljamo da investiramo u inovativne proizvode koji će nam pomoći da omogućimo približavanje tehnologija i usluga u okviru sva četiri sektora – smart telefona, tableta, ličnih kompjutera i smart TV. Moramo priuštiti neverovatno iskustvo korisnicima na svim platformama da bismo postigli naš cilj i postali vodeća tehnološka kompanija u svetu. Verujem da imamo proizvode, ljude, strategiju i polet potrebne za postizanje dugoročnih ciljeva.“

Izvor: Lenovo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: