ePlaneta

Lenovo i Fujitsu sklopili strateško partnerstvo

Fujitsu, Lenovo i Development Bank of Japan (DBJ) objavili su stratešku saradnju o zajedničkom ulaganju ove tri kompanije, koje će se fokusirati na istraživanje, razvoj, projektovanje, proizvodnju i prodaju računarskih uređaja na globalnom tržištu računara. Fujitsu će prodati 51% akcija svoje ćerke kompanije Fujitsu Client Computing Limited (FCCL), kompaniji Lenovo i 5% akcija DBJ. Nakon transakcije, FCCL će postati zajedničko ulaganje u vlasništvu Fujitsu, Lenovo i DBJ i nastaviće da radi pod imenom Fujitsu Client Computing Limited.

PCPress.rs Image

Očekuje se da će se transakcija završiti u prvom kvartalu 2018, a ukupna naknada koju će Fujitsu primiti iznosiće približno 244 miliona američkih dolara. Nakon transakcije, Kuniaki Saito, trenutni direktor i predsednik FCCL, ostaće na tom položaju. Nakon uspostavljanja zajedničkog ulaganja, FCCL proizvodi će nastaviti da se distribuiraju i prodaju pod nazivom Fujitsu, a kompanija će nastaviti da služi korporativnim klijentima kako u Japanu tako i širom sveta direktno ili indirektno kroz svoju mrežu partnerskih kanala sa odogovarajućim posleprodajnim uslugama.

Kroz ovu stratešku saradnju, Fujitsu i Lenovo nastoje da podstaknu dalji rast i konkurentnost u PC biznisu u Japanu i širom sveta. Zajedničko ulaganje će koristiti Fujitsu-ove mogućnosti u globalnoj prodaji, podršci korisnicima, istraživanju i razvoju, visoko-automatizovanoj i efikasnoj proizvodnji i sistemskoj integraciji koja zadovoljava potražnju kupaca. Štaviše, partnerstvo će imat koristi od globalne veličine i prisustva kompanije Lenovo. Kroz investiranje u saradnju, DBJ će podržati održivi rast FCCL-a i pružiti finansijsku ekspertizu iz perspektive finansijske institucije.

Pročitajte i:  Fujitsu ETERNUS NU200: revolucionarno rešenje za skladištenje podataka

Izvor: Lenovo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,